Onderwerp: Tiramisu-taart (met bodem van chocolate chip cookies)
Hier opnieuw het recept. Het was weggevallen na de update van deze site. Er werd naar gevraagd...
Deze taart is heel makkelijk om te maken, maar o zo lekker! Door de warme boter smelt de chocola uit de cookies... Mmmmm...
TIRAMISU-TAART
Voor de bodem:
350 g chocolate chip cookies
75 g boter
lange vingers
amaretto, rum of een andere drank dat je bij koffie vindt passen
Voor de vulling:
6 blaadjes gelatine
200 ml water
40 g koffie
1/4 l slagroom
125 g witte basterdsuiker
500 g mascarpone
cacaopoeder
kaneel
Bereiden:
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes in een keukenmachine, smelt de boter (niet bruin laten worden!) en meng dit door elkaar. Schep de koekkruimels over de bodem en druk met de bolle kant van een lepel goed aan. De lange vingers halveren, met de nietgesuikerde kant even dopen in de drank en rechtop langs de rand van de springvorm zetten met de suikerkant naar buiten. Springvorm in koelkast zetten. Rest van de lange vingers grof verkruimelen.
Laat de gelatine 5 min. weken in koud water. Zet met het water en de koffie koffie en meet 1,5 dl af. Los de gelatine op in de hete koffie en laat afkoelen. Klop de slagroom bijna stijf met de suiker, roer er de mascarpone door en de afgekoelde koffie. Vul de vorm met de helft van het mengsel, strooi de verkruimelde lange vingers erover en schep de rest van het mascarponemengsel eroverheen. Gladstrijken en minstens 4 uur (of liever de hele nacht) laten opstijven in de koelkast. Bestrooien met cacao en kaneel voor het serveren.
Eet smakelijk!
www.taartvanes.webklik.nl