1

Onderwerp: Koemelk vrije Cupcakes!

vandaag een test gedaan met koemelkvrije cupcakes

de cupcakes gingen in 1 x goed.
ze bleven wel wat lager maar dat is zo opgelost.
de volgende keer gewoon iets meer beslag erin

http://www.mijnalbum.nl/Foto-D38GOGIG-D.jpg

de creme maken ging ook gewoon prima , tot dat ik ging proeven
bah ...1 hap boter....niets lekker
dus aan de creme wat extra's toegevoegd en het wordt al iets beter , maar ik vind het echt nog niet lekker

http://www.mijnalbum.nl/Foto-EXALRK73-D.jpg

als toef zou ik deze creme dus niet gebruiken. moet er nog even aan gaan werken
en nog een keer maken met een andere boter
nu ah planten gebruikt
volgende keer wajang halen

http://www.mijnalbum.nl/Foto-T6SWCDPG-D.jpg

de creme een dun laagje in combinatie met marsepein is heel goed te doen.

maar ik wil natuurlijk dat ie ook lekker is als toef dus we gaan nog even verder studderen

de test heb ik gedaan voor een taartje in april , dus heb nog even de tijd

hebben jullie nog tips of een creme die wel lekker is en natuurlijk koemelk vrij?  dan hoor ik ze graag

groetjes claudia

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

2

Re: Koemelk vrije Cupcakes!

Als je melk in een toeven recept vervangt door kokosmelk+rijstemelk zit je al heel goed. Als je de rest van de ingredienten altijd goed controleert, komt het goed
Boter- idd Wajang(is gelijk koemelk en lactosevrij dan).

Enne, lager door ontbreken van koemelk? 
Dat vind ik vreemd. Ik neem aan dat je de koemelk vervangen hebt door een plantaardige melk.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

3

Re: Koemelk vrije Cupcakes!

Dat klinkt wel goed kokos en rijstemelk. Beter dan soja, denk ik.
Succes Claudia.

4

Re: Koemelk vrije Cupcakes!

ireen123 schreef:

Als je melk in een toeven recept vervangt door kokosmelk+rijstemelk zit je al heel goed. Als je de rest van de ingredienten altijd goed controleert, komt het goed
Boter- idd Wajang(is gelijk koemelk en lactosevrij dan).

Enne, lager door ontbreken van koemelk? 
Dat vind ik vreemd. Ik neem aan dat je de koemelk vervangen hebt door een plantaardige melk.

kokos melk en rijste melk ga ik opzoeken , bedankt voor je tip

en ja ze waren lager. de roomboter vervangen door ah planten boter
vond het ook wat vreemd, ik voeg altijd slagroom toe om de cupcakes wat malser te krijgen en volgens mij worden ze daar ook wat luchtiger van ...nu had ik de slagroom vervangen door soja melk ...dus misschien was dat de oorzaak dat ze iets lager bleven

kokos melk? bedoel je die pakjes van conimex?
en rijste melk ..staat dat dan bij de soja melk in het schap of moet ik dat totaal ergens anders zoeken?

gr.claudia

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

5

Re: Koemelk vrije Cupcakes!

fruitcake schreef:

Dat klinkt wel goed kokos en rijstemelk. Beter dan soja, denk ik.
Succes Claudia.

dank je
ik ga net zo lang door met testen totdat ik ze ook lekker vind

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

6

Re: Koemelk vrije Cupcakes!

de 1e testpersonen hebben ze opgesmikkeld en goedgekeurd!
:)

heb ik me weer eens druk gemaakt om de creme op niets af.
maar toch ga ik nog even door met aanpassen tot ik hem ook lekker vind!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

7

Re: Koemelk vrije Cupcakes!

Kokosmelk/klappermelk die ik gebruik is die uit blik van Nutco http://pronki.com/images/products/big/nutco%20kokosmelk.jpg, let wel op dat je niet die romige kokosmelk neemt, die is te sterk van smaak.
Rijstmelk heb ik meestal rice dream http://www.ricedream.eu/sites/default/files/ricedream_pack_0.png

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

8

Re: Koemelk vrije Cupcakes!

dank je....met die rijste melk heb ik dus in mijn handen gestaan en toch de gewone soya melk gekozen.

van de week even met andere produkten /merken nog eens proberen!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

9

Re: Koemelk vrije Cupcakes!

En melk erbij, kan ook met kokosmelk, dan word het idd minder droog.
Wil je ze luchtiger, dan klop eigeel en eiwit apart.
Meng de boter+suiker+geklopt eigeel+ meel, dan nog de hoeveelheid ( kokos/rijst) melk erdoor en spatel op het laatst het eiwit eronder en niet meer mixen.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

10

Re: Koemelk vrije Cupcakes!

ireen123 schreef:

En melk erbij, kan ook met kokosmelk, dan word het idd minder droog.
Wil je ze luchtiger, dan klop eigeel en eiwit apart.
Meng de boter+suiker+geklopt eigeel+ meel, dan nog de hoeveelheid ( kokos/rijst) melk erdoor en spatel op het laatst het eiwit eronder en niet meer mixen.

dank je voor je tips!
aan het recept ligt het echt niet. ze zijn echt luchtig genoeg

ik heb dit recept uit mijn banketbakkers tijd en gebruik ik al jaren
als je bij mijn andere cupcakes kijkt zul je zien dat ze altijd mooi hoog zijn ,
naar mijn idee ligt het toch aan de boter en melk ipv roomboter en slagroom.

ze zijn wel erg lekker de cake-jes!
de proef personen vonden ze ook erg lekker

volgende week met de andere merken proberen

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

11

Re: Koemelk vrije Cupcakes!

zijn er misschien nog mensen hier op het forum die een beetje bij mij in de buurt wonen met een koemelk allergie?

willen jullie misschien mijn cupcakes voor me testen.

ik vind ze zelf niet heel lekker omdat ik met roomboter gewend ben en ik zou graag van meer mensen willen weten hoe het smaakt

volgende week maak ik een portie met andere melkvrije produken , om dat te testen!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie