1

Onderwerp: help??? decoratie hard!!

ik moet voor morgen een taart af hebben en nu wou ik naar de decoratie gaan kijken is het kei hard het breekt gewoon heeft iemand tips om ze wat zachter te laten worden

en dan nog een vraagje heb nu de twee taarten gemaakt en al bekleeed met rolfondant moet ik dat gewoon zo in de koelkast bewaren

2

Re: help??? decoratie hard!!

waar heb je de decoratie van gemaakt? al fondant eenmaal hard is, weet ik nie of je het nog zacht krijgt.... ik bewaar altijd een taart in de koelkast. dan blijft de bc ook mooi stevig tot je hem aan gaat snijden.

ik neem aan dat je geen vulling hebt die gekoeld moet worden. maar anders misschien in een doos in de schuur/koude bijkeuken ofzo. die is in de winter misschien wel koel genoeg.

3 Laatst bewerkt door jo-oosie (12-01-2013 07:07)

Re: help??? decoratie hard!!

je zou misschien kunnen proberen om de decoratie een poosje in een vochtige ruimte te zetten....

Ik bedenk dit, omdat ik rond de kerst mijn taartje net als vaker, in de bijkeuken had laten ontdooien (doos open zodat vocht kon circuleren).
Maar toen had het nogal veel geregend en was het blijkbaar te vochtig in de bijkeuken en was mijn fondant erg zacht en palkkerig geworden en was zelfs uit gaan lopen....
Zul je net zien dat de fondant dan nu gewoon keihard blijft... :x

Maar....  hoe bewaar jij je decoraties als ik vragen mag?
ik doe ze altijd in een vleeswarenbakje, onderin wat bakpapier tegen het plakken. Heb ik er geen deksel van, dan doe ik er 2x een zipzakje rond waar ik zoveel mogelijk lucht uithaal, heb ik wel een deksel, dan maar 1 zipzakje.

Ik hoop dat het goedkomt en anders vrees ik dat je nieuwe decoratie moet maken...  :/

Succes !

Wat je met liefde maakt, mag je absoluut met gepaste trots showen....  ;-)