1 Laatst bewerkt door pleun79 (03-01-2013 11:42)

Onderwerp: [feedback]1e buik

pooooooh dat is nog niet makkelijk zo'n buik maken en bekleden pfffffffff

heb tot vanacht 1:30 zitten knutselen en ben nog niet helemaal tevreden (moest af gaat vanavond naar mijn vriendin die over 4 weken is uitgerekend )
kan t niet velen dat de jurk niet recht zit op de boobs
en de letters wilde ook niet wat ik wilde

de buik is choco biscuit gevuld met bokkepootjes mouse en choco botercreme
en de boobs zijn brownie's met de botercreme aan elkaar gemetseld

maar verder graag tips

http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-8WWQTSBO.jpg
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-S74WMOJ8.jpg
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-I76N4S3L.jpg
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-XWDFYRZ7.jpg

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

2

Re: [feedback]1e buik

Ziet er goed uit hoor  :thumb:
Klinkt ook lekker!

Re: [feedback]1e buik

Leuke buik! Goed gedaan

Zou de letters het fondant de volgende keer veel dunner uit rollen en dan de letters uitsteken eruit slaan uit de tappit dan even laten liggen en later erop plakken

Zo te zien waren ze vrij dik en moeilijk eruit te krijgen ?

4

Re: [feedback]1e buik

ja best wel maar ze vervormde ook zo bij het eruit tappen en al helemaal bij als ik ze dunner deed

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

5

Re: [feedback]1e buik

pleun79 schreef:

ja best wel maar ze vervormde ook zo bij het eruit tappen en al helemaal bij als ik ze dunner deed


Ik rol altijd erg dun uit op een bakpapiertje en doe er vervolgens huishoudfolie overheen en druk dan de tappit erop. Er blijft dan niets in je tappit achter.
Wel erop letten dat de folie strak gespannen is, anders zie je de kreukels in de fondant of marsepein. Daarna het bakpapiertje even in de vriezer(10 min) de letters kun je dan mooi strak op je taart leggen.

Maar mooie taart hoor. :thumb:

Groeten van Rianne

6

Re: [feedback]1e buik

[MOVE] -> 3D

7

Re: [feedback]1e buik

Nou, voor je eerste buik-taart vind ik hem heel goed gelukt hoor!

Ik zou de letters ook dunner gemaakt hebben. Hoe ik het doe:
Fondant zo dun uitrollen dat je er praktisch doorheen kunt kijken.
Dan even aan de lucht laten drogen. Zorg dat de fondant los van je oppervlakte ligt (kunt heen en weer schuiven); evt. wat poedersuiker eronder. Vervolgens de tappit erop drukken, heen en weer schuiven, tappit optillen en met je vinger over de randjes gaan. Randjes en extra opgenomen fondant vast weghalen met een speld/
Dan tikken op de rand van je werkblad tot de letter eruit komt. Weer aan de lucht laten drogen tot ie hard is en vervolgens kun je de letter opplakken.

Gewoon blijven proberen dus, en uitproberen wat voor jou het makkelijkste werkt.

Dat is toch een TAART waard!

8

Re: [feedback]1e buik

thanks voor de tips
als iemand nou ook nog een tip heeft hoe je de letters dan opgepakt en opgeplakt krijgt zonder ze te slopen  hoor ik dat ook graag
zo ook met bv bloemetjes ik heb er best wel wat beschadigd met oppakken

"Life is what happens to you, while you're busy making other cakes"

9

Re: [feedback]1e buik

Voor het oppakken kun je een palletmesje gebruiken.
Ik heb de set van de blokker, die normaal voor het schilderen gebruikt wordt. (kost nog geen 4 euro)
Als je de letters (en de bloemen ook) even aan de lucht laat drogen, zijn ze wat harder en dus wat steviger om op te pakken.
Ik leg ze dan in de palm van mijn hand en doe er wat eetbare lijm op en dan kun je ze met het kwastje 'oppakken' en opplakken.
Ik zal eens kijken of ik nog een youtube filmpje kan vinden hoe je dit het beste kan doen.

Hier een filmpje over het gebruik van de tappits: http://www.youtube.com/watch?v=xOpiiYsT9A0
Hier een heel ander filmpje, maar rond de 5.20 minuut, zie je dat ze met de kwast het stukje fondant oppakt: http://www.youtube.com/watch?v=x598a22xit0

Hoop dat je er wat mee kunt.

Dat is toch een TAART waard!