1 Laatst bewerkt door Kenzoo (02-01-2013 13:21)

Onderwerp: Kenzoo stelt zich voor!

Hallo allemaal!

Na al regelmatig op deze site en het forum op zoek te zijn geweest naar tips en tricks met betrekking tot het maken en decoreren van taarten, leek het me wel zo leuk en handig mijzelf aan te melden en actief deel te nemen aan deze site.

Ik ben Eveline, 27 jaar, getrouwd en woonachtig in Noord-Limburg.
Mijn hobbies hebben voornamelijk betrekking op sport, maar het maken van taarten, cupcakes en koekjes vind ik ook erg leuk om te doen. Als de gelegenheid zich voordoet maak ik graag een leuke taart!

Hieronder een aantal taarten die ik tot dusverre zelf gemaakt heb (buiten workshops om)...

Een van de allereerste taarten die ik zelf gemaakt heb was voor de 60e verjaardag van mijn schoonmoeder (vorig jaar). Op de foto zijn de kleuren helaas niet zo mooi als ze in werkelijkheid waren en ook de zilveren glitterspray liet zich door mij niet zo mooi fotograferen ;)
Was wel heel tevreden dat de taart mooi strak geworden was.
http://i269.photobucket.com/albums/jj43/sky_writing/Taartjes%20enzo/foto-1_zps7891c121.jpg

Deze taart heb ik gemaakt voor het 40 jarig huwelijk van mijn schoonouders. Van binnen een double chocolate cake en gevuld met vanille botercreme (roze gekleurd, evenals de botercreme rozen bovenop) en framboos.
http://i269.photobucket.com/albums/jj43/sky_writing/Taartjes%20enzo/taartJoCobi_zps0f9adfd2.jpg

Deze donkerbruine taart was eveneens voor de verjaardag van mijn schoonmoeder (afgelopen december). Van binnen een chocolade biscuit, gevuld en afgesmeerd met lichtblauwe botercreme en aardbeienjam. Voor het eerst geprobeerd een strik te maken van fondant en was erg tevreden over het resultaat. Voor de bloemen op de taart had ik de icing dikker moeten maken bleek achteraf. En had eigenlijk nog een bruin randje bij het lint wat op de taart ligt moeten maken, net zoals ik dat bij de strik gedaan had. Zag dit detail helaas te laat.. Al doende leert men en al met al zag de taart er toch erg leuk uit!
http://i269.photobucket.com/albums/jj43/sky_writing/Taartjes%20enzo/taartCobi_zps04453bdb.jpg

Tot slot deze blauw met witte taart die ik gemaakt heb voor oudjaarsavond. Van binnen een neutrale biscuit, gevuld met champagne botercreme en aardbeienjam. de blauwe bekleding is van marsepein en de witte decoraties zijn van fondant.
Gelukkig had de taart de reis van Limburg naar Rotterdam in goede staat overleefd en was 's avonds iedereen onder de indruk en is de taart vrijwel helemaal verorberd!
http://i269.photobucket.com/albums/jj43/sky_writing/Taartjes%20enzo/taartoudjaar_zpsce03afc2.jpg

Op de site hoop ik meer leuke ideeën op te doen voor taarten en nog een hoop technische dingetjes te leren!

Groetjes,
Eveline

Make cake, not war :)

2

Re: Kenzoo stelt zich voor!

welkom en super leuke taarten  :thumb:

3

Re: Kenzoo stelt zich voor!

Dank je Malou! :)

Make cake, not war :)