Onderwerp: Mandarijnvulling
Deze vulling hoort eigenlijk bij een recept van een vruchtenvlaai, maar ik heb hem gisteren uitgeprobeerd als vulling in de taart (biscuit).
nodig:
3 blaadjes gelatine
1 dl mandarijntjesnat uit blikje
2 eidooiers
2 eetl. suiker
2 pakjes vanillesuiker
250 ml slagroom
-Blaadjes gelatine in ruim koud water laten weken.
-Mandarijntjesnat in een pannetje verwarmen (warm genoeg om de gelatine in op te lossen, dus niet koken).
-Van het vuur af gelatine oplossen en af laten koelen.
-Slagroom stijfkloppen.
-Eidooiers met suiker schuimig kloppen.
-Vanillesuiker en gelatinemengsel erdoor.
-Dit mengsel samen met de slagroom luchtig omscheppen.
Het is als het klaar is nog zeer vloeibaar. Je kunt het zo in de koelkast op laten stijven. Maar ik heb op de onderste laag van het kapsel een dijkje botercreme gespoten. Daarbinnen het mengsel gegoten. Glad gestreken en een minuut of 2 in de koekast gezet. Toen was het al stijf genoeg om er een ander deel van het kapsel erop te leggen.
Ik vind het zelf lekker in combinatie mat banaan. Maar er zullen wel meer vullingen mee te combineren zijn.
Lekkere groetjes,
Maris.