1

Onderwerp: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

Oh wat is dit spul verslavend  :D Zelf ben ik gek van fudge en het is zo kinderlijk eenvoudig te maken en er zijn zoveel smaakcombinaties mogelijk...... De onderstaande heb ik afgelopen week gemaakt en vooral weggegeven want anders eet ik het alemaal zelf op  O-)

Met cranberry's en pecannoten:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-863CCBRB.jpg

Met cruesli,cranberry's, pure en melkchocolade:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-MXOKULB4.jpg

Met pistachenootjes en abrikozen:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-YVNQ7IAV.jpg

2

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

hihi wat een leuke koekjes. heb je daar een receptje van?

3

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

hihi wat een leuke koekjes. heb je daar een receptje van?

4

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

Annekehil schreef:

Oh wat is dit spul verslavend  :D Zelf ben ik gek van fudge en het is zo kinderlijk eenvoudig te maken en er zijn zoveel smaakcombinaties mogelijk......

Dan sluit ik ook graag even aan in afwachting van dat 'kinderlijk' eenvoudige recept ...;-)

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

Het ziet er echt heerlijk uit. En wat een prachtige foto's  :thumb:

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

ik probeer al weken om fudge te maken maar ik krijg het nog niet goed... als jij een kinderlijk eenvoudig recept hebt (dat je bereid bent te delen) hou ik me aanbevolen. Ik zoek van die zachte roomfudge, schijnt de amerikaanse te zijn (de engelse is een beetje kruimelig), zonder chocola. heb je zoiets?

Eva

7

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

ziet er erg lekker uit zeg en ik houd me ook aanbevolen voor het recept.
had vorige keer een gemaakt maar die vond ik veel te zoet en hij leek ook wel te smelten buiten de koelkast...
Was  niet echt een chocoladesmaak....

Een fb-pagina om alles te showen/
www.facebook.com/LuckeyBakery

8

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

Volgens mij is dit het recept dat Kwebbeltje op haar Facebook pagina heeft gezet:

"The rocky road my fudgy way.

Overal op het web kom je het steeds tegen en elk recept is weer anders. Dus af en toe gooi ik dan maar iets door elkaar. Maar hoe ik hem maak en de mensen om mij heen het  lekker vinden, dat zal ik met jullie delen ;)
Je hebt nodig:
I blikje gecondenseerde melk
400 gram chocolade (bij voorkeur callebaut) in de smaak welke je wilt (wit, melk of puur)
120 gram nootjes (ik haal 3 verschillende bakjes van 60 gram bijv. pistache, pecan-  en walnoten
150 gram cranberries
2 handjes mini marshmallows.

Leg een bakplaat klaar met daaroverheen bakpapier
Een blikje gecondenseerde melk in een pannetje opwarmen, doe daar gelijk de chocolade bij. Blijven roeren. Net zo lang doorroeren tot de chocola gesmolten is. Wanneer de chocola helemaal gesmolten is het pannetje van de warmtebron halen en de nootjes er doorheen roeren, daarna de cranberries en als laatste de marshmallows. Het geheel uitstorten op het bakpapier en gelijk uitsmeren. Verdeel het in een mooi vierkant zodat je er later mooie blokjes van kunt snijden. Houd de plak fudge zo gelijk matig mogelijk. Even goed en lang laten afkoelen. Dit kan in de koelkast (gaat iets sneller) of gewoon op kamer temperatuur. Wanneer het is afgekoeld met een scherp en het liefste een warm mes in mooie gelijk matige blokjes snijden."

9

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

mmmm ziet er lekker uit en dank voor het recept
... maar goed dat de winkels al dicht zijn  :lol:

~enthousiast hobbyist ~
Heeft iemand het recept om tijd te bakken al gevonden?????

10

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

Solly dames dat ik nog niet gereageerd heb maar het was hier oud en nieuw  :+ 

Het is inderdaad het recept dt Brenda en Chantelle gebruiken. Hier kan je altijd weer je eigen draai aan geven.

11

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

Mooie foto's!

Ja ook ik ben 'besmet' met het virus!

12

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

Naar aanleiding van dit topic heb ik net ook geprobeerd fudge te maken. Met pure chocolade en hazelnoten. Erg lekker, maar hij blijft een beetje zacht; lijkt een beetje te smelten. Naar mijn idee 'hoort' dat niet bij fudge. Degene die ik wel eens koop is harder, kruimeliger. Of is hij bij jullie ook zo zacht?
Heeft iemand tips?

Bedankt!

13

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

Iejoor schreef:

Naar aanleiding van dit topic heb ik net ook geprobeerd fudge te maken. Met pure chocolade en hazelnoten. Erg lekker, maar hij blijft een beetje zacht; lijkt een beetje te smelten. Naar mijn idee 'hoort' dat niet bij fudge. Degene die ik wel eens koop is harder, kruimeliger. Of is hij bij jullie ook zo zacht?
Heeft iemand tips?

Bedankt!

Hij is wel een beetje zacht maar dat hoort ook bij fudge. Die is 'taaiig zacht'. Er moet geen vocht uitlopen. Ik heb dat gehad met verse cranberry's. Met de gdroogde had ik dat niet....

14

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

Wauw. Ook ik had het recept gekregen van kwebbeltje en met 2 verschillende gemaakt. 1 met ander recept zonder gecondenseerde melk en 1 met recept van kwebbeltje. Maar ook bij mij leek die te zacht te blijven, had een witte gemaakt.
Fijn om te lezen dat ik niet de enige was maar benieuwd wel waar het nou inzit.

15

Re: 3 verschillende soorten Rocky Road Fudge

Er loopt geen vocht uit, maar hij is niet taaiig, terwijl ik wel het idee heb dat ie dat zou moeten zijn.

Ze zijn overigens wel erg lekker, schaaltje is al half leeg  :)

Maar als iemand nog tips heeft, hoor ik dat graag! Weet zeker dat ik ze nogmaals ga maken, stukjes biscuit er in lijkt me ook lekker namelijk, of rozijntjes, of beiden :)