Brwie schreef:Je hebt me op dit late uur nog geinspireerd... Net slagroomtruffels gemaakt! ... Iemand nog een goede tip voor het snel opruimen / afwassen van chocola / caccao? 
nee geen tips!
wel nog een leuk verhaal:
* heel wat jaren geleden toen ik nog in zaandam in de banketbakkerij werkte , hadden we eens in de tijd een slagroom truffeldag.
dan ging ik de hele dag alleen maar slagroom truffels maken
'smorgens het beslag maken en heeeeeeeel veeeeeeel truffels opspuiten.
'smiddags de chocolade ( liters) smelten en cacaopoeder klaarzetten
gehuld in een verknipte vuilniszak ging ik dan aan de slag
doorhalen van vele truffels in de chocolade en dan in de cacao leggen.
alleen dat zachtjes leggen ging dan niet omdat alles natuurlijk zo snel mogelijk gedaan moest worden.
gevolg dat dus veel cacaopoeder aan de stuif ging
einde van de dag was ik ( ondanks mijn verknipte vuilniszak ) zelf een truffel
als ik dan thuis kwam en ging douchen kwam de cacaopoeder overal vandaan
je had dan zelfs cacaopoeder opgesnoven zonder dat je het door had
dagen later kwam er nog steeds cacaopoeder vrij
lekker klusje he! ik vond het prachtig om te doen. was ook altijd blij dat niemand anders wilde!
en dan aan het einde van de dag natuurlijk het minst leuke klusje: al het cacoapoeder opruimen.....er was maar een oplossing: de hele bakkerij een grote beurt geven....gelukkig hielpen de collega''s daar wel weer mee
en dan nog even genieten van een lekkere slagroom truffel
groetjes claudia
wil je meer van mijn creaties zien? neem dan eens een kijkje op facebook:
https://www.facebook.com/dezoetesensatie