1

Onderwerp: bc creme van à table

Ik heb een zak bcmix van à table.
Lekker makkelijk denk je, maar niks is minder waar!!
Ik volg precies t recept en TOCH mislukt de bc steeds!!
Met andere mixen (ccç, biscuit en geleroom) heb ik nergens last van.
Wat doe ik fout??

Klop de mix met het suikerbakkerspoeder en water of melk met een garde tot een lobbige massa (dat doe ik)
zet de creme minimaal 45 minuten in de koelkast (doe ik ook)
klop de roomboter in ca. 8 minuten luchtig en romig (gebeurt!)
meng de creme in delen met de roomboter (doe ik ook)

en daar begint het, ik krijg de bc niet glad, lijkt wel of t begint te schiften!! Ik doe geen warm en koud bij elkaar.
Wat zou dit kunnen zijn??
Het is de 2e x al dat dit gebeurt!!

(ik ga t nu de plee doorspoelen en maar een bc maken nav een recept van hier)

2

Re: bc creme van à table

Als je de boter luchtig en romig klopt dan is hij aardig op kamertemperatuur. Ik zou de basis met water maken in plaats van melk want dan hoeft het geheel niet in de koelkast en heb je dus minder kans op schiften.

3

Re: bc creme van à table

djehr schreef:

Als je de boter luchtig en romig klopt dan is hij aardig op kamertemperatuur. Ik zou de basis met water maken in plaats van melk want dan hoeft het geheel niet in de koelkast en heb je dus minder kans op schiften.

Ik had ook water gebruikt, want de melk was op.............
Dus alles was op temperatuur
vreemd he??

4

Re: bc creme van à table

Schiften heeft inderdaad (meestal) te maken met temperatuursverschil. Dus mij advies is (ook) aanmaken met water en 45min op kampertemp laten staan, en dan mixen met de boter die op dezelfde temp is.
Maar dat doe je al blijkbaar.....  Vreemd....
Ik heb geen ervaring met à table, dus kan je verder niet helpen ben ik bang.

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: bc creme van à table

Je doet wel warm en koud bij elkaar als je mix uit de koelkast komt en de boter op kamertemperatuur is....
Dus dat zou het schiften kunnen verklaren

I never met a calorie I didn't like....

6

Re: bc creme van à table

Niet doorspoelen, dat koelen in de koelkast is alleen nodig als je melk gebruikt, niet als je water gebruikt.

Als je BC in de schift zit, zet dan de metalen mengkom even in een grote bak met heet water, als de zijkanten dan beginnen te smelten, weer onder de mixer zetten en nog een minuut of 3 op mixen.

Het in de koelkast zetten van de mix is idd de reden dat het gaat schiften..

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

7

Re: bc creme van à table

Ik heb de boel weggegooid, de zak met mix ook.
Mij te complex allemaal hihihi
Ik maak gewoon de 1:1 bc maar weer, vind ik zelf veel fijner..........
Bedankt dames!!