1

Onderwerp: Appelbeignets binnenin

Met de jaarwisseling voor de deur wil ik appelbeignets gaan maken.
Vorig jaar heb ik ze ook gemaakt.
Ik rol plakjes bladerdeeg iets dunner, stop er een plakje appel en kaneel
Met suiker in. En dan daarop weer bladerdeeg en dan dichtdrukken.
Wanneer ik een appelbeignet van de bakker eet zit er in het midden altijd iets van amandelspijs.
Maar ik heb geen amandels of amandelspijs in huis.
Wel heb ik marsepein. Zou ik dat er ook in kunnen stoppen of is dat niet lekker?
Alvast een fijne jaarwisseling!

Made with love!

2

Re: Appelbeignets binnenin

marsepein heeft een andere verhouding dan spijs. Marsepein is 1 deel amandelen op 2, 3, of 4 delen suiker. Terwijl amandelspijs 1 deel suiker met 1 deel amandelen is. je zult dus een heel ander resultaat krijgen als je marsepein gebruikt. heb je geen tijd om even naar de supermarkt te gaan? dr. Oetker heeft namelijk ook spijs in het assortiment.

3

Re: Appelbeignets binnenin

een lekkere jam erin is ook mega lekker

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

4

Re: Appelbeignets binnenin

of zelf de spijs maken - gewoon met gemalen amandelen en ei.... heeeeeel lekker!!