1

Onderwerp: Chocolade laag op taart snijden - tips??

Hallo allemaal,

Weet niet of ik in de juiste rubriek plaats..

Heeft iemand tips?

ik heb voor Kerst een taart gemaakt van biscuit met vulling en
daaroverheen chocolade gegoten (zakje van lidle)

Het was heerlijk maar door de harde laag chocolade is de taart
niet netjes te snijden en dat is wel zonde..

Hebben jullie tips?

Alvast bedankt

2

Re: Chocolade laag op taart snijden - tips??

Heb je alleen de chocolade gesmolten? Ja, dan wordt het bij het afkoelen weer keihard. Je kunt er ook ganache van maken ( chocolade met slagroom), dat kun je ook gieten en blijft zacht!

Sweet as sugar and everything nice

3

Re: Chocolade laag op taart snijden - tips??

Inderdaad volgende keer met room mengen ( ganache maken). Voor nu zou ik zeggen met een verhit mes snijden misschien??

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

4

Re: Chocolade laag op taart snijden - tips??

Inderdaad volgende keer met room mengen ( ganache maken). Voor nu zou ik zeggen met een verhit mes snijden misschien??

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

5

Re: Chocolade laag op taart snijden - tips??

Ik wilde eigenlijk sneeuw nabootsen dat over de taart hangt met uitlopers zeg maar.. was wel leuk geworden..
Maar als je er ganache van maakt dan blijft het dus zacht en gaat het dan niet plakken?

Bedankt weer..

6

Re: Chocolade laag op taart snijden - tips??

Ganache word toch ook hard ?
Nattig/vochtig mes de chocolade snijden, is voor mij het handigste

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

7

Re: Chocolade laag op taart snijden - tips??

Ganache wordt inderdaad wel hard, maar lang niet zo hard als alleen chocola. Ganache is fatsoenlijk te snijden  :Y  en een plak chocola niet :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl