Carolinedrost schreef:mmmmm krijg trek!
Op welke manier maak je ze als ik vragen mag 
Op de manier van hoe ik ze vroeger op de banketbakkersopleiding heb geleerd! alleen daar hadden we grote plakken korst deeg en thuis moet ik het doen met de pakjes bladerdeeg uit de supermarkten
je neemt een pakje bladerdeeg ( bv koopmans) , laat alle plakjes ontdooien ( van 1 pakje kan je zeker 10 appelbeignets bakken)
leg alle plakjes opelkaar
en rolt dit uit tot een grote dunne lap waar je 20 grote ronde plakjes van ongeveer 9cm doorsnede uithaalt
de lap steeds een kwartslag draaien tussen het uitrollen
dan met een vork over de hele lap gaatjes prikken en dan de plakjes uitsteken!
de plakjes onder plastic een paar uur wegzetten en lekker laten rusten
dan de goudreinetten schillen , klokhuis verwijderen en in plakken snijden
indien nodig de schijven iets bij snijden , vaak zijn ze iets te groot voor de plakjes deeg
de plakjes deeg neerleggen ,
appelschijf erop
in het klokhuis jam of spijs ( aangemaakt met een eitje) spuiten
2e plakje erop!
goed aandrukken , eventueel beetje eistrijk ertussen zodat het goed plakt
dan laat je het weer even rusten ( wel goed afdekken anders drogen ze uit)
terwijl je de zonnebloem olie of arachide olie opwarmt tot min 180 gr.
en dan lichtbruin afbakken
dan door de kaneelsuiker halen en smikkelen maar
als je ze niet genoeg laat rusten en niet genoeg gaten prikt dan gaan ze bol bakken
succes
wil je meer van mijn creaties zien? neem dan eens een kijkje op facebook:
https://www.facebook.com/dezoetesensatie