1

Onderwerp: Advies

Ik heb vanmiddag mijn taart bekleed met fondant van renshaw royalicing.
Nu vanavond is het fondant aan het lopen  aan de onderzijde en is de taart erg bobbelig geworden.
Ik denk zelf condensvorming in mijn koelkast.
Dit is overigens mijn eerste fondant bekleding.
Wat zal ik doen?
Dacht eraan om voorzichtig te proberen om de fondantlaag eraf te halen.
Opnieuw af te smeren met botercreme en te bedekken alsnog met marsepein.
Of zal ik helemaal opnieuw moeten beginnen vanaf stap 1 met bakken van nieuwe biscuit?

Hellllllllup!
Het is een taart voor morgenavond, eerste kerst en moet eerst nog gaan werken dus heb maar heeeeeel weinig tijd...

2

Re: Advies

Sorry regalice van renshaw

3

Re: Advies

Fondant in de koelkast is inderdaad een beetje riskant; vaak gaat het goed, maar vaak ook niet :(

Je koelkast zou ik alvast op de laagste stand zetten, zodat het contrast tussen binnen en buiten de koelkast zo klein mogelijk is.

Nog beter is om 'n helemaal niet in de koelkast te zetten, maar dat kan alleen als je taart 'veilige' vulling heeft...

Groetjes, Adrienne
<Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!>

4

Re: Advies

Maar zou ik het er voorzichtig af kunnen halen opnieuw afsmeren en bedekken met marsepein.

5

Re: Advies

misschien kun je de onderkant afsmeren met
een royal icing eventueel in de kleur van je fondant
gekartelde schraper erlangs en alle hobbels zijn weg.
fijne kerst

6

Re: Advies

wat een drama en wat een tijdstip waarop je je berichtje hebt geplaastst  ;) . je zou inderdaad de fondant eraf kunnen halen en eventueel beetje nieuwe botercreme erop en opnieuw bekleden met marsepein. opnieuw bakken is zonde hoor en niet nodig.
je kunt hem natuurlijk ook gewoon zo opeten, maar ik begrijp dat het minder leuk is om hem zo te presenteren...
ik heb zelf geen ervaring met fondant, ik werk altijd met marsepein en dat gaat altijd goed. succes!

7

Re: Advies

fondant kan prima in de koelkast hoor :Y ; ligt denk ik meer aan de botercrème die eronder zit...
Maar goed, nu ben je óf aan het werk, óf je slaapt, dus je hebt hier niks (meer) aan denk ik...

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8 Laatst bewerkt door taartenprinsesje (25-12-2012 15:53)

Re: Advies

Ik zet ook altijd fondant in de koelkast hoor, nooit problemen mee.
Mijn koelkast staat op 4 graden, dus ik pas niets aan aan een taart  ;)

Ik smeer altijd af met mbc of 1:1

Je hoeft niet opnieuw te bakken, gewoon eraf schrapen, afsmeren en opnieuw bekleden

Trouwens, dit is waarschijnlijk meer een vraag voor de rubriek bekleden, ik meld je even dan word je vanzelf verplaatst

I never met a calorie I didn't like....

9

Re: Advies

[MOVE] -> bekleden