1

Onderwerp: Wat gaat er nu mis?

Ik ben vandaag voor het eerst begonnen met fondanttaarten maken.
Nu heb ik het basisrecept gebruikt voor de taart zelf zeg maar, precies gedaan zoals stond beschreven, eerst de eieren met suiker tot schuim geklopt maar de taart is en verbrand en niet omhoog gekomen, bleef helemaal plat...wie kan mij vertellen wat ik verkeerd heb gedaan??

2

Re: Wat gaat er nu mis?

Heb je de bloem er voorzichtig doorheen gespateld? Niet geklopt?

Groetjes, Cindy K
Dat smaakt naar feestje!

3

Re: Wat gaat er nu mis?

Wat heb je nog meer gedaan?

Welke hoeveelheden ingrediënten, welke (grootte) bakvorm, welke hoogte bakvorm, wat voor oven heb je, hoeveel graden en hoelang gebakken?

4

Re: Wat gaat er nu mis?

ik gebruik zelfrijzende bloem of bakmeel en doe daar nog eens een beetje baking powder bij,dan rijst het deeg wat meer...

5

Re: Wat gaat er nu mis?

Het is geen deeg en er hoeft ook geen rijsmiddel in, het is nl geen brood ;)

6

Re: Wat gaat er nu mis?

kijk eens op de datum van je pak zelfrijzend bakmeel, is de THT datum oke? heeft het pak niet vochtig gestaan?

Mss de taart te hoog in de oven geplaatst, de oven te heet?

Vertel helemaal wat je hebt gedaan, zo kan er meegedacht worden.
(o ja, bij iedereen mislukt weleens wat hoor, heb je gewoon geleerd wat je de volgende keer niet moet doen ;) )

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

7

Re: Wat gaat er nu mis?

Wat is een fondant taart?en wat voor basisrecept heb je gemaakt dan?
Bedoel je Mss een biscuit of kapselbeslag?