1

Onderwerp: zijkant van de taart kapot wat kun je dan nog doen

bij het bekleden van de taart
ging de fondant scheuren,er
kwam zelfs een stuk fondant mee.
Wat kun je in zo'n geval het beste doen om
de taart nog te redden.

Hoe krijg je de taart overal even hoog,
ik gebruik het draaiplateau van ikea
maar dat kun je ook een beetje naar
beneden drukken.
Is er misschien een ander draaiplateau
die wat stabieler is.

groeten
Jose

2

Re: zijkant van de taart kapot wat kun je dan nog doen

Als de schade erg groot is dan zou ik al het fondant er af halen, de taart opnieuw afsmeren (en koelen) en bekleden.
Bij kleine schade zou je de scheur kunnen verbergen onder bloemen of andere versiering.

Je biscuit komt zelden aan alle kanten evenhoog uit de oven. Daarvoor heb je ook de taartzaag. Het is de bedoeling om (gelijke)lagen te snijden. Je houdt dan de "bult" of het ongelijke deel over. Die gebruik je niet voor de taart (maar smaakt prima met wat overgebleven vulling, mijn kids smullen er altijd van!).
Let op dat de onderkant van je biscuit de bovenkant van je taart wordt. Deze is het mooist.
Veel succes!