1

Onderwerp: Perzik Mascarpone vlaai (suikervrij)

Bisquitbodem:
50 ml eidooiers
50 ml eiwit
40 gr agavesiroop
40 gr bloem
10 gr maizena
mespunt geraspte citroenschil

Oven voorverwarmen op 200C. Bakplaat bekleden met bakpapier.
Bloem met maizena zeven.
De eiwitten 2 min. luchtig kloppen, dan 10 gr. agavesiroop toevoegen, weer 2 min. mixen, weer 10 gr. agavesiroop toevoegen en weer 2 min. mixen.
De dooiers 2 min. luchtig kloppen, 10 gr. agavesiroop toevoegen, 2 min. mixen, weer 10 gr. agavesiroop toevoegen, weer 2 min. mixen.
Eiwitten voorzichtig door de dooiers spatelen. Daarna het bloem-maizena mengsel door het eimengsel spatelen.
Beslag over de bakplaat uitsmeren, ongeveer een cm dik. In ong. 12 min. goudgeel bakken. Af laten koelen en een ronde schijf van 20 of 24 cm uit snijden.

Perzik-Mascarpone mengsel:
Half kopje sterke koffie
250 gr mascarpone
2 eieren
40 gr agavesiroop
3 blaadjes gelatine
1 blik perzik, ongezoet 400 ml
50 mll perziksap
125 ml perziksap
5 gr geleipoeder

Bisquitbodem in springvorm doen en besprenkelen met koffie. Week de gelatine in koud water. Eieren scheiden. Doe met de eiwitten en de dooiers hetzelfde als je bij de bisquitbodem deed.
Mascarpone in de magnetron zacht laten worden. 50 ml sap verwarmen in de magnetron, gelatine uitknijpen en in het sap oplossen. Het sap bij de mascarpone voegen en goed doorroeren.
De eiwitten luchtig door de dooiers spatelen. Dit mengsel luchtig door het mascarponemengsel scheppen. Mengsel in de vorm storten en de taart minstens 2 uur laten opstijven in de koelkast.
Perziken in schijfjes snijden en over de taart verdelen. Geleipoeder met 125 ml sap volgens beschrijving bereiden en warm over de perziken gieten. Dit laten opstijven.

2

Re: Perzik Mascarpone vlaai (suikervrij)

Bedankt voor het plaatsen, het klinkt echt overheerlijk.

De term suikervrij is verwarrend. Je hebt inderdaad geen suiker gebruikt, maar die agavesiroop is ontzettend zoet en doet de suikerspiegel wel degelijk stijgen.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

3

Re: Perzik Mascarpone vlaai (suikervrij)

mamski schreef:

Bedankt voor het plaatsen, het klinkt echt overheerlijk.

De term suikervrij is verwarrend. Je hebt inderdaad geen suiker gebruikt, maar die agavesiroop is ontzettend zoet en doet de suikerspiegel wel degelijk stijgen.


Het is een natuurlijke suiker en geen gerafffineerde suiker dus als je hypoglycemie hebt zoals ik dan kan je dit gewoon gebruiken. Je bloedsuiker stijgt wel maar langzamer dan dat je gewone suiker gebruikt en daalt ook minder snel. Daardoor heb je minder "pieken".Zo kan je tenminste ook eens taart eten :)
Er zijn wel meer producten die heel zoet zijn en je suikerspiegel doen stijgen, bv rijststroop of moutstroop. Die mag je ook gewoon eten als je geen suiker mag. Althans dit is mijn ervaring :)