1

Onderwerp: Biscuitcake - ingredienten spatelen

Hoi allemaal,

Ik kom net kijken in het taartenbak wereldje en heb een vraag.
Bij het recept voor een biscuitcake wordt aangegeven dat de rest van de ingredienten door het mengels van suiker en ei gespateld moet worden. Krijg je dan geen klonten of maakt dat niet uit?

Heb afgelopen weekend een poging gedaan met het recept uit een boek van Petra Achttien, maar alles wat 'ie deed, rijzen ho maar.

Ik vermoed dat het al mis is gegaan bij het mengsel van suiker met ei. Moet de mixer hier op de hoogste stand?

Hopelijk kunnen jullie wat tips geven :)

Re: Biscuitcake - ingredienten spatelen

Wanneer je gezeefde bloem door suiker en ei spatelt krijg je als het goed is geen klonten, heb ik tenminste nog nooit gehad.

Wat betreft het rijzen kan ik je geen tips geven, sorry!

Maar als je ei en suiker mixt moet dat op de hoogste stand zodat je een luchtig mengsel krijgt en dan 'groeit' het mengsel ook al!

Hopelijk heb je hier wat aan.

I just love cake!
Groetjes Laura

3

Re: Biscuitcake - ingredienten spatelen

De mixer moet op de hoogste stand en minimaal 10min mixen!

4

Re: Biscuitcake - ingredienten spatelen

Dan zal het daar al mis gegaan zijn, had de mixer niet op de hoogste stand staan en het mengsel was niet bepaald luchtig te noemen :)

Al doende leert men, bedankt