1

Onderwerp: Tremperen met...

Ik heb afgesproken om een grote taart te maken, maar ze willen de taart alleen maar gevuld met vanillecrème.
Al verschillende mogelijk vullingen besproken om te combineren, maar ze willen echt alleen een aantal keren gevuld met de vanillecrème.
Nu wilde ik de taart tremperen, maar vind het moeilijk om te kiezen waar nu mee. Zat zelf te denken suikersiroop met vanillearoma.
Heeft iemand nog een ander idee.

2

Re: Tremperen met...

tja,  als ze echt alleen vanille willen dan zou ik inderdaad zelf vanille siroop maken. Maar neem dan bijvoorbeeld een gebruikte vanille peul, en laat die lekker meekoken met de siroop. Ook tijdens afkoelen laten zitten. Dan heb je een veel meer natuurlijke en lekkerdere vanille siroop. ( ik doe het ook vaak met kaneel op deze manier)

Groetjes Daniëlle

3

Re: Tremperen met...

Danielle bedankt voor de tip. Deze manier had ik nog niet bedacht.
Ik dacht meer aan het toevoegen van een smaakstof na het afkoelen, maar dit lijkt me inderdaad lekkerder.