1

Onderwerp: Mijn koekjes waren gekrompen !!!!

Ik lees altijd dat koekjes uitlopen echter de mijne waren iets gekrompen.
Daar snap ik nou geen holliebollie van.
De kerstboom van Wilton gemaakt, recept gebruikt als altijd, alleen br basterd en speculaaskruiden gebruikt.
Ga ik met dezelfde uitsteker de sterren in fondant uitsteken, allemaal groter dan het koekje. een hoop werk dus om hem nog netjes te krijgen.
Dit heb ik nog nooit gehad.
Een van jullie al eens gehad?

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

2

Re: Mijn koekjes waren gekrompen !!!!

:think: Als je het recept veranderd krijg je vaak ook een ander koekje. :think:
Je hebt 2 belangrijke ingredienten gewijzigd/toegevoegd. Batserdsuiker bakt heel anders dan kristalsuiker. En heb je de speculaaskruiden toegevoegd of een deel van de bloem vervangen door de kruiden? ook dat kan een ander resultaat opleveren.
Maar heb ook niet eerder gehoord dat een koekje krimpt...
je koekje klinkt trouwens wel lekker  :)

3

Re: Mijn koekjes waren gekrompen !!!!

Sorry zie je reactie nu pas.
Mijn recept wat ik gebruik en altijd goed gaat is:
250 gram roomboter
250 gram witte basterdsuiker
500 gram patentbloem
2 eieren
rasp van 1 citroen
snuf zout
Het enige wat ik veranderd heb is de witte vervangen door bruine basterdsuiker en 1 (kleine)theelepel speculaaskruiden erbij.
Ik meng de handel, laat goed koelen in de koelkast, uitrollen, uitsteken, terug in de koelkast, bakken op 180 graden.
10 min voor de kleinere sterren en 17 minuten voor de grootste.

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591