1

Onderwerp: Sprieten en koelkast??

Hoiii,

Allereerst, ik ben nieuw hier op het forum dus ik hoop dat ik mijn vraag op de juiste plaats stel..  Mijn naam is Senna en sinds kort ook aangestoken door het bakvirus  :D

Ik moet binnenkort een exploderend taartje maken, zo eentje met een soort ster bovenop die uitbarst zeg maar.. nu is het de bedoeling dat ik er van die leuke sprieten uitlaat komen. Ik had al opgezocht hoe ik deze kon maken maar vroeg me af of de taart ook met zijn geheel met sprieten en al in de koelkast bewaard kan worden want diegene haalt hem twee dagen voor het feestje op? Blijft het fondant op die sprieten wel goed in de koelkast of als het eruit  gehaald wordt? Gaat het niet zakken en slap worden? Of zal ik de sprieten apart geven en dat diegene het er zelf inzet op de verjaardag? Zo ja, hoe moeten de sprieten tot die tijd bewaard worden?

2

Re: Sprieten en koelkast??

Ik zou de sprieten los bewaren, tenminste dat doe ik zelf altijd. Ik maak de figuurtjes op de sprieten van fondant met tylose en laat dat hard worden. Als het hard is, blijft het hard (in elk geval buiten de koelkast).  Ik vervoer ze dan opgerold in keukenpapier in een losse doos.

Succes.

3

Re: Sprieten en koelkast??

Oke super!! Dank je wel voor de snelle reactie!
Ik was al paar dagen aan het piekeren. Dan geef ik ze dus gewoon los mee, thanks  :)