1

Onderwerp: invriezen

hoi allemaal

ben op zoek naar het antwoord op de volgende vraag

kan ik een biscuit gevuld met slagroom(verstevigd met klopfix) die ook bekleed is met fondant invriezen.Ik doe er dan geen decoraties verder op alleen de taart vullen en bekleden en ik gebruik geen botercreme maar ganache

als dit kan kan ik hem dan gewoon ind e koelkast in de taartdoos ontdooien ?

hopelijk weet iemand het antwoord alvast bedankt voor de moeite

groetjes Danielle

2

Re: invriezen

Ja dat kan! in de doos dan in het plastic

Eruit halen in de koelkast laten ontdooien en ongeveer een uur voor gebruik op de taart schaal zetten kan die nog even bijkomen!

Groetjes Carolien

3

Re: invriezen

oke bedankt voor je reactie maar de slagroom word niet waterig dan ? en gebruik je dan slagroom die jezelf opklopt of die uit de spuit bussen ?

groetjes Danielle

Re: invriezen

Lees mee....ben benieuwd

De aanhouder wint!

5

Re: invriezen

verse, zelfgeklopte slagroom ;) , uit spuitbus ´vervliegt´,
of bedoelde je voorgeklopte slagroom, daar heb ik geen ervaring mee in taart, maar lijkt me niet super :nooo
succes.

6 Laatst bewerkt door ireen123 (04-12-2012 12:17)

Re: invriezen

@drobbie19, slagroom uit een spuitbus-supermarkt of met een gaspatroon http://3.bp.blogspot.com/-RL0INEHB9bE/UDsm-GkpimI/AAAAAAAAmic/Jg6dLIrDLAY/s400/slagroomspuit.jpg bevat gas.
Dat gas word minder en je houd dan idd dunne slagroom over.
De bedoeling van deze slagroom is, op een puntje ( appeltaart) spuiten, of op pudding en gelijk opeten.

Er zijn hier genoeg diepvriesspecialisten die je kunnen adviseren.
Ik vries geen taart in

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

7

Re: invriezen

taartelien schreef:

Ja dat kan! in de doos dan in het plastic

Eruit halen in de koelkast laten ontdooien en ongeveer een uur voor gebruik op de taart schaal zetten kan die nog even bijkomen!

Wel het plastic eraf halen voordat je de taart (in kartonnen doos) in de koelkast zet. De taart zou ik zeker wel 24 uur van tevoren uit de vriezer halen.
Slagroom uit een spuitbus zou ik zeker niet doen. Kant en klare in een beker weet ik eigenlijk niet zo goed (gebruik eigenlijk nooit slagroom in een taart)