1 Laatst bewerkt door Brwie (15-11-2012 15:56)

Onderwerp: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Hallo allemaal,

Ik ben wat aan het experimenteren met verschillende smaakstoffen en ben erg benieuwd naar jullie ervaringen. En dan wel naar de volgende punten:

- Welke smaakstoffen heb je geprobeerd
- Van welk merk
- Kun je dit qua smaak een punt geven tussen 1 en 10
- Was de smaakstof kleurloos of niet

Ik ben erg benieuwd naar jullie antwoorden. Zal een begin maken! Als iedereen op deze wijze kort maar krachtig aan kan geven wat zijn / haar ervaringen zijn... Wil ik hier als er vraag naar is wel een overzicht van maken. Scheelt voor ons allemaal misschien weer flesjes en potjes inkopen die maar één keer gebruikt worden (al blijven smaken natuurlijk verschillen).

Dankjewel!

2

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Coffee
Lorann Bakery Emulsion
6 (was lekker, maar geen bijzonder uitgesproken smaak)
Bruin van kleur

Caramel
Lorann geconcentreerde smaakstof
4 (beetje chemisch, niet echt lekker)
Kleurloos

Chocolate / Hazelnut
Lorann geconcentreerdde smaakstof
1 (te vies voor woorden... Hele kom botercreme weggegooid)
Kleurloos

3

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Oh hier ben ik ook erg benieuwd naar! Ik blijf mee lezen..

4

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Brwie schreef:

Coffee
Lorann Bakery Emulsion
6 (was lekker, maar geen bijzonder uitgesproken smaak)
Bruin van kleur

Caramel
Lorann geconcentreerde smaakstof
4 (beetje chemisch, niet echt lekker)
Kleurloos

Chocolate / Hazelnut
Lorann geconcentreerdde smaakstof
1 (te vies voor woorden... Hele kom botercreme weggegooid)
Kleurloos


caramel is lekker ik doet in ganache soms(melk chocolade)

5

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

pattides  aardbeien 10
slagroom 0
cappucino 6
mokka 10
appeltaart 7
banaan 10
pistache 0
bosvruchten 10
koekjes 0
sinaasappel 5
cocos 6
walnoot 8
hazelnoot  7

verder weet ik niet meer ik heb veel geprofd haahaha.
en de rest nu ben ik aan proeven van Lorann geconcentreerdde smaakstof   caramel erg lekker,hazelnoot wat minder en verder nog aan proven

6

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Patidess:
Vanille 8
framboos 9
banaan 10
caramel 7
witte chocolade 4
peer 1
mandarijn 6
niet kleurloos

LoRann
chocolade
peer
pina colada
advocaat
framboos
Allen zijn chemisch en slecht van smaak

Mijn faceboekpagina met mijn taartjes
http://www.facebook.com/pages/Home-made … 1595328591

7

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Verder geen ervaringen?

8

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Kennelijk is er toch geen behoefte aan een lijstje op dit gebied. Dames, bedankt voor het meedenken! Ik zal aan de moderators vragen dit bericht te sluiten.

9

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

We sluiten geen topics omdat er niet genoeg berichten komen hoor :)

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

10

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

mijn duit in het zakje:
geen chemische smaakstoffen.
Wat je er ook mee doet, het eindproduct blijft een beetje of zelfs heel erg chemisch smaken. Meestal zo'n typische smaak die blijft hangen op je gehemelte en nog lang na blijft proeven.
Dus voor mij; alleen echte smaakstoffen; echte vanille, citroenschil, koffie, zelfgemaakte karamel, echte aardbeien, echte hazelnoten etc..

Ik weet dat ik één van de weinigen ben, meesten mensen hebben geen problemen met smaakjes uit potjes en pakjes.

Er bestaan wel goede oliën en likeuren gemaakt van echte producten, die geven vaak een hele mooie smaak aan je taart.

11

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Patidess Citroen: een dikke 10  :9

Groetjes, Petra
Sinds kort ook een website: http://www.prettaart.webklik.nl

12

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Ik vind de pistache en cocos van Patidess erg lekker, van de Lorann de amandel.

Cappuccino, witte chocolade en passievrucht van Patidess vond ik niet lekker.

Ik gebruik nu meestal alleen nog het echte spul, zelfgemaakte mokka, citroenschil, vanille (of extract), limoncello, chocolade en als ik pistache of cocos wil dan wel de spullen van Patidess.

13

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Nou ik heb nu diverse smaakstoffen geproefd.
Dat chemische scherpe smaakje, dat blijft hangen. :/  en dan nog geen uitsproken lekkere smaak.

Voor de allergieën mensen, na mijn topic over Patidess smaakstoffen en hun ingrediënten, tot nu toe nog steeds geen bericht mogen ontvangen hoe het zit met kruisbesmetting bij Patidess.
In dit opzicht is bij mij geen bericht, slecht bericht :(

Conclusie, ik maak het zoveel mogelijk zelf :D
Wat meer werk, maar veel lekkerder.

Theodora schreef:

en als ik pistache of cocos wil dan wel de spullen van Patidess.

@Theodora, voor kokos kun je toch wat Kokos/gemalen Pistache nootjes toevoegen aan je beslag?

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

14

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

@Ireen123, tuurlijk kan dat maar ik vind de pistache en kokos van Patidess erg lekker dus waarom zou ik dat dan niet gebruiken?

en wat bedoel je met kruisbesmetting bij Patidess?

15

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Oh ja ik vind de kokos naar de vulling van een Bounty smaken, dat kun je m.i. niet met gemalen kokos behalen.

16

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Marianne schreef:

We sluiten geen topics omdat er niet genoeg berichten komen hoor :)

Oh, haha, foutje! Ik dacht dat het bericht misschien net zo goed gesloten kon worden, wist niet dat dat niet de bedoeling was... Sorry! In ieder geval wel weer wat meer reactie, dat is toch mooi meegenomen!

17

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

mieperdepiep schreef:

mijn duit in het zakje:
geen chemische smaakstoffen.
Wat je er ook mee doet, het eindproduct blijft een beetje of zelfs heel erg chemisch smaken. Meestal zo'n typische smaak die blijft hangen op je gehemelte en nog lang na blijft proeven.
Dus voor mij; alleen echte smaakstoffen; echte vanille, citroenschil, koffie, zelfgemaakte karamel, echte aardbeien, echte hazelnoten etc..

Ik weet dat ik één van de weinigen ben, meesten mensen hebben geen problemen met smaakjes uit potjes en pakjes.

Er bestaan wel goede oliën en likeuren gemaakt van echte producten, die geven vaak een hele mooie smaak aan je taart.

Ik wilde net een bericht tikken met dezelfde strekking. :)
Voeg ik er nog aan toe.
Alle chemische smaakstoffen:  0 punten.

Ieder is de bewerker van zijn eigen geluk.

18 Laatst bewerkt door ireen123 (02-12-2012 22:21)

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Theodora schreef:

@Ireen123, tuurlijk kan dat maar ik vind de pistache en kokos van Patidess erg lekker dus waarom zou ik dat dan niet gebruiken?

en wat bedoel je met kruisbesmetting bij Patidess?

Kruisbesmetting is, besmetting tussen bijvoorbeeld gluten en glutenvrije producten/materialen.

Heb je dus een gevoelige coeliaak, die kan dus heel ziek worden indien jij met bakken, producten of materialen gebruikt waarmee ook glutenhoudende dingen mee worden gemaakt.
Patidess kan dit (géén kruisbesmetting) dus niet bevestigen.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

19

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Brengt wel ideeën dit topic...eiwitachtig+mascarpone+kokos=bounty?
Iemand betere ideeën voor bounty vulling?

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

20 Laatst bewerkt door Carien (02-12-2012 22:28)

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

alle chemische smaakstoffen geven een nare, langdurige nasmaak.....
:think: denk ik.....
de paar die ik heb mogen proeven (in andermans taarten):  :s  :s  :nooo

Zooooo simpel om een paar lepels (goede) jam, een beetje kaneel, koekjes, wat chocola, nootjes, cocos, enzenz door je crème/slagroom te roeren.... zoooooooveel lekkerder :Y én minder zoet :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

21

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

ireen123 schreef:

Brengt wel ideeën dit topic...eiwitachtig+mascarpone+kokos=bounty?
Iemand betere ideeën voor bounty vulling?


Maar bounty is gemaakt met chemische smaakstoffen.. dus dat krijg je het beste nagemaakt met.. chemishe smaakstoffen.   :D

Wil niet zeggen dat een kokosMBC niet nog veel lekkerder kan smaken.  ;)
Klinkt lekker wat je voorstelt Ireen. Misschien behalve kokosvlokken ook van die kokospasta er doorheen. Sommige blikjes hebben alleen maar een dunnige melk, maar sommigen ook een hele mooie zachte pasta. Klein blikje die ik gisteren bij de AH in de langloopbonusvoordeel zag staan, is volgens mij zo'n lekkere, maar moet hem nog openen.

22

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

ireen123 schreef:

Brengt wel ideeën dit topic...eiwitachtig+mascarpone+kokos=bounty?
Iemand betere ideeën voor bounty vulling?


ik heb hier van forum een keer gemaakt cocos melk met chocolade en was lekker niet als echte bounty maar  :P

23

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

ireen123 schreef:

Brengt wel ideeën dit topic...eiwitachtig+mascarpone+kokos=bounty?
Iemand betere ideeën voor bounty vulling?


ik heb hier van forum een keer gemaakt cocos melk met chocolade en was lekker niet als echte bounty maar  :P

24

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Moet je die romige klappermelk (Conimex? ) nemen dat is die dikke. Niet die lekkere gewone van Nutco, die is te vloeibaar

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

25

Re: Jullie ervaringen met smaakstof (merk, smaak, kleur)?

Vind patidess niet lekker, gebruik gewoon drank of puree...