Onderwerp: Hartige muffins à la Tricolore
Gisteren heb ik deze heerlijke hartige muffins uitgeprobeerd. Ze zijn erg lekker en weer eens wat anders!
Benodigdheden (voor 12 cupcakes):
125 gram mozzarella
100 gram tomatenblokjes uit blik (uitlek gewicht)
1/2 bosje verse basilicum of gedroogde basilicum
250 gram zelfrijzend bakmeel
zout
peper
1 ei
200 ml karnemelk
60 ml olijfolie
100 gram Philidelphia roomkaas
6 cherrytomaatjes en basilicum om te garneren
Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Laat de mozzarella en tomatenblokjes uitlekken en snijdt de mozzerella in hele kleine blokjes. Als je verse basilicum hebt is nu ook het moment om deze te wassen.
3. Doe de mozzarella, tomatenblokjes en basilicum in een grote kom. Doe hier het zelfrijzendbakmeel, peper en zout naar smaak bij en roer goed door.
4. Klop het ei los. Voeg de karnemelk en de olijfolie toe aan dit ei en roer goed door. Doe dit mengsel bij het bloemmengsel en roer net zo lang tot alle droge bestanddelen vochtig zijn.
5. Vul de vormpjes en bak de muffins ca. 20-25 minuten in het midden van de oven.
6. Laat de muffins nog ca. 5 minuten in de vormpjes stan. Haal ze er daarna uit en laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn.
7. Roer de Philidelphia glad en spuit met een spuitzak mooie toefjes Philidelphia op de muffins. Garneer met basilicum en een half tomaatje.