1

Onderwerp: fondant in de koelkast ervaring?

Ik ga zaterdag avond een taart maken met slagroom en zou die willen bekleden met fondant en bewaren in de koelkast... nu mijn vraag is gaat de fondant in de koelkast niet beginnen te smelten/nat te worden, ik heb al ondervonden dat fondant figuurtjes in de koelkast precies beginnen te zweten ik zou dat effect niet willen hebben... Tips? :think:

Re: fondant in de koelkast ervaring?

Wil je je taart ook afsmeren met slagroom?

En je zegt dat je figuurtjes in de koelkast gaan zweten, bedoel je niet dat ze gaan zweten als je ze eruit haalt?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3 Laatst bewerkt door Esthers Feestelijke Taart (26-11-2012 15:17)

Re: fondant in de koelkast ervaring?

Ik heb nog nooit iets zien zweten als het in de koelkast staat!
Als het buiten heel heet is dan is het verschil van de koelkast en buitentemperatuur groter waardoor er condens op kan komen Als je hem uit de koelkast haalt.
Op zich is dit geen probleem...afblijven is dan de beste tip en op laten drogen.

Je taart in de koelkast niet in een kusstof doos doen, maar gewoon "bloot" of in een kartonnen doos!

Of....als je met iets verkeerds afsmeert, dan komt de vocht van binnen-uit! Altijd afsmeren met botercreme 1:1 of ganache!

Succes!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

4

Re: fondant in de koelkast ervaring?

Het probleem is niet de temperatuur maar de luchtvochtigheid. Het vocht in warme lucht condenseert op het koude fondant en dat zie je dan als zweet.

5

Re: fondant in de koelkast ervaring?

maar ik zou niet afsmeren met slagroom hoor... dat wordt een beetje een bende - botercreme is veel stabieler!