1

Onderwerp: Mijn 1e taart

Goedemiddag dames,

Ik heb afgelopen zaterdag mijn eerste taart gemaakt maar hij is mezelf niet zo heeel goed bevallen. :rolleyes: Een aantal dingen:

Ik had het biscuit al 3 weken eerder gemaakt en ingevroren. Ik heb deze gemaakt met de mix van Funcakes. Dit deeg heb ik gegoten in een springvorm van 26cm doorsnee en een hoogte van net geen 6 cm. Gebakken tussen de 150 en 180 graden (kan ik niet precies zien op de oven) en toch is er een hele bult met een scheur daarin gekomen.

Ook de botercreme gemaakt met de mix van funcakes (met roomboter).
Zag er goed uit en proefde ook goed. Deze in de vriezer gezet en ook afgelopen zaterdag eruit gehaald alleen 2 uurtjes van te voren. Was hem namelijk vergeten!!! :grr:. Maar dankzij deze site heb ik hem in de magnetron gedaan en zo laten ontdooien en even door gemixt. Zag er weer goed uit.

De taart heb ik gevuld met aardbeienjam en botercreme dus en toen bekleed. Dat ging overigens prima met de siliconen molds van Wilton. Wat een uitvinding :thumb:

Toen hij helemaal klaar was heb ik hem in de schuur gezet met een cake caddy (als ik het goed zeg). De volgende dag geproefd en ik vond er niks aan. De smaak van de botercreme overheerste zo erg, proefde echt alleen dikke harde boter BAH!

Nu wil ik voor 5 december een taart maken met bastogne, dus iemand tips, aan en of opmerkingen :x ???

Alvast bedankt!

Groetjes Laura van Zandvoort

2 Laatst bewerkt door Maaike_87 (28-11-2012 14:33)

Re: Mijn 1e taart

Anders maak je de vulling toch vers? Ik heb geen idee of dat verschil maakt, maar bij mij smaakt hij dan altijd wel lekker. En zoveel werk is het niet met de funcakes mix :) Laatst heb ik er ook bastognevulling van gemaakt, had gewoon bastognekoeken verkruimelt/in stukjes gedaan en door de botercreme gedaan (eerst laagje botercreme op biscuit gedaan en daaroverheen/doorheen de koekstukjes). Moet wel zeggen dat ik de botercreme nooit te dik ertussen doe. Op foto's op het forum zie ik wel mensen die het vrij dik doen, maar dan heb ik altijd het idee dat ik een hap boter neem en dan is het zo zwaar.
Ik had trouwens naast m'n laagje bastognevulling een dun laagje aardbeienjam gedaan, was lekker en is ook nog simpel :)

Wat voor oven heb je? Een heteluchtover moet je namelijk niet te heet zetten (160 graden), anders wordt je biscuit te droog en dan zal het vast ook gaan scheuren. Denk dat je hem beter iets lager kan zetten en dan wat langer in de oven dan te heet.

En misschien even goed lang mixen bij de botercreme, zodat echt alle (zachte) boter goed gemengd is. Anders heb je kans dat je een hap boter ertussen heb als je je taart op eet hihi dat heb ik bij m'n eerst taartje gehad  :x