Onderwerp: Recept – Worteltjestaart met strooigoed voor een heerlijk avondje!
Hallo allemaal,
Voor mijn Sinterklaas dessert table (neem maar eens een kijkje voor ideeën op mijn http://www.jetjesenjobjes.nl/blog/) maakte ik deze Sinterklaas worteltjestaart. Het recept komt van de Albert Heijn, de decoratie van mezelf.
Hierbij dan ook het recept:
Ingrediënten:
- 2 sinaasappels, schoon geboend
- 1 bakje hazelnoten (95 g)
- 1 tl gemalen kaneel
- 140 ml zonnebloemolie
- 250 g lichtbruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 200 g bloem
- tl bakpoeder
- 300 g winterpeen
- 1 bakje roomkaas naturel (185 g)
- 50 g poedersuiker
Bereiden
1. Verwarm de oven voor op 150 ºC. Rasp de oranje schil van de sinaasappels en pers 1 vrucht uit. Maal de hazelnoten fijn in de keukenmachine. Doe samen met de rasp, kaneel, olie, basterdsuiker en eieren in een kom. Klop met een mixer tot een luchtig beslag. Schep voorzichtig de bloem en het bakpoeder erdoor. Rasp de peen op een fijne rasp en voeg toe. Als laatste meng de fijngemalen hazelnoten langzaam door het beslag.
2. Schep het beslag in de brownievorm en bak de taart ca. 1 uur in het midden van de oven. Controleer na 50 min. op gaarheid: prik met een satéprikker in het midden van de taart, als die er schoon uitkomt is de taart gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
3. Meng de roomkaas met de poedersuiker en 2 el sinaasappelsap in een kom. Bestrijk de taart ermee. Garneer de worteltjestaart met Sinteklaas strooigoed.
Veel plezier ermee!
Brigitte
Jetjes & Jobjes