Onderwerp: Wie wil voor mij omrekenen?
Goedemorgen,
ik zou graag de verhoudingen weten voor mijn ronde bakvorm = PME 8” x 3” = 203mm x 76mm doorsnede 20 cm
Ik kom er zelf niet uit met het omrekenen, ben nog te duf.
Het gaat om dit recept:
suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.nl/2011/01/opas-cake.html
Opa's cake
voor een ronde 6 inch
(Nokkie:= 15 cm vorm: en als ik het goed begrijp 7,5 cm hoog)
250 gram zachte boter (eventueel iets verwarmen)
250 gram kristalsuiker
4 eieren (M)
200 gram patentbloem (type 45)
Snufje zout
Klop de boter met de suiker tot het mengsel wit is en de suiker bijna opgelost.
Het mengsel heeft dan de substantie van geklopte slagroom.
Dit duurt wel even maar het is bijzonder belangrijk!
Ik klop mijn boter met de suiker vaak wel 10 minuten.
Voeg 1 voor 1 de eieren toe, en voeg het volgende eitje pas toe als de vorige volledig gemengd is. Klop na ieder eitje even op de hoogste stand.
Als laatste de bloem en zout erbij zeven en mengen tot het een mooi homogeen beslag is geworden.
Vet de vormen goed in en bestuif met bloem!
Bakken op 150 graden ca. 1 uur.
Bij andere of grotere vormen kan de baktijd wat langer zijn!
Beter kun je voor hogere vormen de cake in twee keer bakken.
Het is geen biscuitmix, dus om een cake in één keer 10 cm hoog te bakken wordt wat lastiger.
Ik vul mijn vormen van 7 1/2 cm hoog altijd voor ongeveer 2/3.
Twee van die cakes op elkaar vormen dan één hoge cake.
Het beste kun je de cake inpakken in folie als hij nog lauwwarm is (niet heet!!!), als je hem helemaal laat afkoelen aan de lucht, is de kans groot dat hij heel erg krokant wordt aan de buitenkant. Je kunt dan moeilijker carven
O ja, is die 150 graden hetelucht?