Onderwerp: amarettotaart
Heerlijke amarettotaart voor in de wintermaanden. Zelf maak ik hem als toetje voor kerst
Dit heb je nodig:
- 300 gr amaretti, fijngemalen (italiaanse amandelkoekjes)
- 120 gr ongezouten boter, gesmolten
- 250 ml melk
- 200 gr witte marshmallows
- 1 el oploskoffie
- 2 el amaretto (amandellikeur)
- 500 ml slagroom
- 2 el geroosterd amandelschaafsel (voor garnering)
- wat gesmolten (pure) chocolade (voor garnering)
- smalle rechthoekige taartvorm +/- 26x12 cm met uitneembare bodem of ronde springvorm van 24 cm, ingevet
Het maken:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de koekkruimels met de boter en druk het uit in de vorm, maak de wand niet hoger dan 2,5 cm. Bak de taartbodem in 5-7 minuten goudbruin en laat afkoelen.
Verwarm in een pan op laag vuur de melk met de marshmallows en roer tot de marshmallows gesmolten zijn. Voeg de oploskoffie en likeur toe en roer het mengsel glad. Laat helemaal afkoelen.
Klop 150 ml van de slagroom tot stijve pieken en spatel de room door het geheel afgekoelde marshmallowmengsel. Schenk de vulling op de taartbodem en laat in de koelkast in 2 uur opstijven.
Klop de rest van de slagroom stijf en schep nonchalant op de taart.
Strooi vlak voor het serveren het amandelschaafsel over de taart en sprenkel de gesmolten chocolade erover.
Eet smakelijk!