Onderwerp: Allergie-experts: kippenei en pinda-allergie
Hoi lieve dames,
voor het eerst sinds 1,5 jaar sla ik weer aan het bakken...
Ik ben herstellende van een hardnekkige slijmbeursontsteking.
Morgen ga ik aan de slag met een bestelling die ik eigenlijk een jaar geleden zou maken
Maar nu zit ik ook te denken over het zoontje van vrienden van ons.
Hij heeft een kippeneiallergie en ook een pinda-allergie.
Nu heb ik met de zoekfunctie al één en ander proberen op te zoeken. Ik hoorde dat ik met biscuitmix kan bakken en dan het ei vervangen door banaan.
Kan dat met Funcakes biscuitmix? En hoe zijn de verhoudingen dan ei-banaan? 1 geprakte banaan per ei? Doet dit nog iets voor de houdbaarheid/invriesbaarheid?
Vullen... kan denk ik gewoon met slagroom, aangezien hij geen koemelkallergie heeft.
bekleden... Welke fondant is gegarandeerd vrij van pinda-sporen?
Hazelnoten en amandelen geven wrs ook al reactie.
Kan ik dekleurstofffen wel gewoon gebruiken?
Wat een vragen allemaal.
Alternatief voor beklede taart is cakepops (kan ik daar biscuitmix met banaan in kiepen? Zo ja hoeveel?)
Maar... kan ik gewoon candymelts gebruiken?
Of natuurlijk cupcakes met fondant. Hoe bak ik cupcakes voor dit mannetje?
Wat een vragen allemaal, ik hoop dat een allergie-pro mij op het juiste spoor kan zetten!
Liefs Domi!!!
***"absolute beginner", maar laaiend enthousiast!***