1

Onderwerp: Moskovisch beslag vanaf scratch, smaakt naar pannekoeken?

Net Moskovisch beslag gemaakt naar de methode van banketbakkersbloem=+ 1/5  zetmeel,
100 bloem+25 zetmeel
Ik vind dit smaken naar pannekoek.
Wie werkt met dit beslag? En vind jij die smaak ook naar pannekoeken smaken? Wat doe ik fout?

Wie werkt met de andere methode
bakkersbloem=+ ¼ zetmeel,
93.75 bloem+31.25 zetmeel?
Hoe bevalt dat?

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

Re: Moskovisch beslag vanaf scratch, smaakt naar pannekoeken?

Hoe heb je de bereiding verder gedaan dan?
Ik kan me niet voorstellen dat het aan de verhouding maïzena/bloem ligt, dat verschil is eigenlijk maar minimaal.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Moskovisch beslag vanaf scratch, smaakt naar pannekoeken?

Ha Suuz, bedankt dat  je mee wilt denken.

Eidooiers gemixt met suiker
Eiwit gemixt met snufje zout
Boter kruimels door de bloem

Eidooiers+suiker mengsel bij de boter+bloem mengsel gedaan, iets gevouwen.
Eiwit+zout bij de andere massa gevouwen zodat het 1 beslag werd.

Op 150 graden gebakken, 23 minuten voor 1 keer het basisrecept (100 bloem+25 zetmeel enz) prikker was droog en het veerde ook terug.

Wat doe ik fout? Ik proefde, zoals in pannenkoeken, voornamelijk het ei.
Ik ben benieuwd naar je mening

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

4

Re: Moskovisch beslag vanaf scratch, smaakt naar pannekoeken?

als je zelf kapsel maakt smaakt t heel vaak alleen naar ei, dat is nl t hoofdingrediënt...

Re: Moskovisch beslag vanaf scratch, smaakt naar pannekoeken?

Ja wat ETMC al zegt... ik vind het meestal nogal eierkoekachtig smaken. Daarom hou ik er ook niet van.
Maar je bereiding klopt gewoon hoor.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

6

Re: Moskovisch beslag vanaf scratch, smaakt naar pannekoeken?

Beide hartstikke bedankt voor het meedenken.
Het recept gaat de prullenbak in, ik hou het bij genoisebeslag.

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij