Onderwerp: Vanille - Amandel Suikerkoekjes
Ingrediënten:
· 400gr bloem
· 2 theelepels bakpoeder
· 130gr suiker + 1 zakje vanillesuiker
(of 135gr suiker uit pot suiker met daarin een vanillestokje)
· 230gr koude boter
· 1 ei
· 3/4 theelepel puur vanille-extract
· 1/2 theelepel pure amandel extract
Bereiden:
· Verwarm de oven voor op 180º.
· Meng de bloem en het bakpoeder, zet opzij.
· Klop de suiker en boter.
· Voeg het ei en extracten toe en meng.
· Voeg geleidelijk de bloem toe en meng alles goed door elkaar.
Vergeet niet de randen en de bodem van de kom te schrapen.
Het deeg zal kruimelig zijn, dus kneed het samen met je handen als je het deeg uit de kom haalt.
· Rol het deeg op een met bloem bestoven werkvlak tot een
dikte van 0.5 cm en snijd ze in vormen.
· Plaats de vormen op bakpapier op de bakplaat
TIP! Koel de uitgesneden vorm op de bakplaat gedurende 5
minuten voor het bakken)
· Bak de koekjes 10-12 minuten op 180º.
· Haal de koekjes uit de oven en laat ze paar minuten op de
bakplaat liggen, daarna verder afkoelen op een rooster.
Happy baking,
Ingeborg