1

Onderwerp: italian meringue botercreme

na alleen mislukkingen met de swiss ben ik nu begonnen aan de italian.  :think: de eiwitten met de suikersiroop zagen er geweldig uit. dat is meer dan ik met de swiss ooit heb berijkt. helemaal blij maar misschien toch iets te vroeg gejuicht, want met boter erbij (wajang, want moet mellvrij) is het nu vloeibaar geworden (dikte ongeveer van cakebeslag) met nog steeds een beetje klontjes erin, maar ik bleef maar mixen en er veranderde niets meer......
help?

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: italian meringue botercreme

Was je eiwit wel helemaal afgekoeld?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: italian meringue botercreme

jawel, hooguit nog een beetje lauw.............. zou dat het geweest zijn?      mweeeehh!!!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

Re: italian meringue botercreme

Zou kunnen... of je siroop was niet heet genoeg waardoor je eiwitten niet genoeg gegaard zijn.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: italian meringue botercreme

Heb je het later nog eens geprobeerd na afkoelen?

Lauwe boter is gesmolten boter toch? Boter smelt al bij een warme kamertemperatuur, graad of 27/28. Geeft op zich niet. Eventjes in de koeling, of gewoon hééél veel geduld met mixen, mixt het  vanzelf naar botervaste temperatuur.
Maar nu heb ik geen ervaring met wajang. Is dat van zichzelf een goed stevige boter, zoals roomboter, of meer margarine-stevig?  Want dan vraag ik me af of het kan. Misschien kun je hem nog oplappen door er wat kokosvet door te mengen, dat is een goed stevig plantaardig vet.

6

Re: italian meringue botercreme

Wajang is stevige boter.
mss nog iets vaster dan gewone margarine.

succes, het zijn vaker de kleine dingen :(

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

7

Re: italian meringue botercreme

hmmmm...  :think: ik heb het nog in de koelkast staan. het is nog steeds vloeibaar. kan het nog een keer proberen te mixen. denk alleen niet meer dat dit het nog gaat worden....
dat van die suikertemp...... ik heb wel mn pannetje uitgedraaid omdat de postbode aanbelde net toen het klaar was en die wilde 4 dozen afgeven voor de buren. ik dacht dan borrelt her niet meer maar dan zal het toch niet zo snel te veel afkoelen..... zou het dus best geweest kunnen zijn...... mopper.... volgende maand nieuwe ronde nieuwe kansen, want nu ik zo dichtbij was (lees 1 essentiele stap verder) wil ik het niet opgeven!! dus dan niet meer af laten leiden en meer geduld hebben...... als het dan nog niet lukt!!...... ik hou jullie op de hoogte!

If life gives you lemons, make lemoncurd.