1

Onderwerp: koekjes deeg te zacht om mooi in vorm te krijgen

Ik heb nu 2 keer recept van Sibelle gemaakt met zeeuws bloem.
Ze waren na een week nog heerlijk bros.
Alleen het maken lukt niet zo goed.
Ik heb het deeg een paar uur in de koelkast bewaard, dan uitgerold tussen bakpapier, anders ging het meteen aan de roller plakken.
Maar als ik vormpjes wil maken vervormd het deeg heel snel.
Zo lukt het niet goed om hem zonder te vervormen op het bakblik te leggen. Daarom maar rondjes gemaakt, dat lukte nog het beste.
Wat doe ik fout?
Ik zie dat je de ingrediënten moet mengen, dat is gewoon mixen toch?
Of is het alleen doorroeren? Dit heb ik de tweede keer gedaan, maar hielp ook niet.
Ik zou zo graag echt figuurtjes willen maken.
Wie heeft er tips? :)

2

Re: koekjes deeg te zacht om mooi in vorm te krijgen

Deeg moet je kneden met n deeghaak of je handen tot alles bij elkaar zit

3

Re: koekjes deeg te zacht om mooi in vorm te krijgen

Ik gebruik altijd als basis dit recept en dat gaat altijd goed.

225 zachte boter
140 gram witte basterd.
1 losgeklopte eidooier
vanille aroma of vanillesuiker
280gram bloem
mespuntje zout.