1

Onderwerp: bisquit bakken

hallo allemaal wie kan mij helpen ik heb een pEm pan van 28 cm gebruik de bisquitmix maar mijn bisquit komt niet hoger dan de helft van de pan hoe kan dat
groetjes nancy en alvast bedankt

2

Re: bisquit bakken

Kun je al je stappen beschrijven?
Dus van afwegen-mixen-baktijd- temperatuur?

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!

3

Re: bisquit bakken

haar reactie:
-----------------------------------------------------------------------

leuk dat je hebt gereageerd
ik gebruik 390 gr fun cakes bisquitmix, 5 eieren, 40cc water
oven op 160 graden mix 8 min op volle snelheid mixen en daarna nog 3 min op laagste snelheid dan 35 tot 40 min in de oven
dat is allles wat ik doe snap er niks van !!!
ben ook nog beginneling maar dan nog
alvast weer bedankt
nancy

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!

4

Re: bisquit bakken

Nancy is je vorm rond of vierkant? En wat voor oven heb je?
Ik mix zelf 10 minuten hoog en bak warmer. En ik weeg ook de eieren af
Ik maak zelf sowieso altijd wat meer dan in de tabel staat

Groetjes Miriam
Zij die gaan taarten groeten u!

Re: bisquit bakken

Ik gebruik zelf geen mix, dus weet de hoeveelheden niet, maar vermoed dat grootste probleem al bij de ingrediënten liggen. 5 eieren?  :think: Hoop dat er mix-mensen reageren, maar denk dat dit meer moet zijn voor de 28 cm vorm.
En inderdaad 10 mixen, minimaal, zeker bij zo'n grote hoeveelheid.

6

Re: bisquit bakken

Officieel 390 gr mix en 305gr ei, zijn dus 6 eieren. Daarmee krijg ik hem zo'n 6cm hoog bij 10 minuten mixen. Voor 28cm gebruik ik standaard veel meer beslag om hoger te krijgen.

"Creatieve mensen hebben geen rommel. Ze hebben overal ideeën liggen"