Onderwerp: Tiramisu vulling
Deze vulling gemaakt nav de tiramisutaart die ook in deze rubriek is te vinden.
Benodigdheden:
cacaopoeder
lange vingers
amaretto
6 blaadjes gelatine
200ml water
40gr koffie
250ml slagroom
125gr witte basterdsuiker
500gr mascarpone
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.
Zet hele sterke koffie met de 200ml water en de koffie. Meet hiervan 150ml vanaf.
Los de gelatine op in de hete koffie en laat afkoelen.
KLop de slagroom samen met de basterdsuiker bijna helemaal stijf.
Roer er dan de mascarpone en de afgekoelde koffie door.
Zet dit mengsel een paar uur in de koelkast om op te stijven.
Maal ondertussen de lange vingers bijna geheel fijn en schenk er naar smaak (een flinke scheut) amaretto bij.
Na opstijven het mengsel even met een vork een beetje loskloppen en dan in een spuitzak doen.
Taart laag opspuiten. Dan de langevinger kruimels erover strooien en dan als laatste een beetje cacao erover heen.
Met deze hoeveelheid heb ik de 20cm taart 4x royaal gevuld (en dan had ik nog wat over)
Eet smakelijk!!