1

Onderwerp: CC, lucht onderin

Ik heb steeds dat onderin de cc papier nog een cm lucht in zit na het bakken.

Ik gebruik geen mix, maar een cc recept (125 zelfr bakmeel, 125 margarine, 125 basterd suiker, 2 eieren, 2 eetlepels melk)

Bak de cc's op 180 tot 20 graden, 15 tot 20 minuten in een hete lucht oven.

Wie iemand hoe dit komt en nog beter hoe ik het kan voorkomen :D

Vast bedankt voor jullie antwoorden en tips.

Groetjes Mimi

2

Re: CC, lucht onderin

Ik gebruik hetzelfde recept en heb nog nooit problemen gehad met lucht onderin...
Maar ik zet mijn CC papiertjes eerst op de weegschaal (hmm hmm... ) om er exact 42 à 45 gram in te doen... met soep en koffie lepel... en dan in mijn bakblik...

Misschien ligt het aan de mannier hoe je je deeg in de papiertjes doet?

3

Re: CC, lucht onderin

Ik had er voorheen ook nooit last van  :(

En weeg idd ook de cups af met vullen, gebruik hiervoor zelfs een spuitzak (gaat sneller dan lepels, wat ik vroeger ook deed hoor), dus dat kan het niet zijn.

Hoe warm of lang bak jij ze?

Groetjes Mimi

4

Re: CC, lucht onderin

jah mijn oven is een raar geval... Ik zet hem op 50° (maar ik heb geen oven thermometer dus ik weet de exacte graden dus echt niet) en laat ze er een goei 20 minuten in...

Als ik mijn oven op 180° zet (zoals het moet) wordt mijn oven veeeeeeel te heet en bakt alles aan...  raar geval dus

5

Re: CC, lucht onderin

Ik denk dat ik er al achter ben. Heb andere boter, dus als ik daar stukken minder van gebruik, word het wel heel mooi ;)

Groetjes Mimi

6

Re: CC, lucht onderin

Mimi2 schreef:

Ik denk dat ik er al achter ben. Heb andere boter, dus als ik daar stukken minder van gebruik, word het wel heel mooi ;)

Ben wel benieuwd welke boter je eerst dan gebruikte en welke nu  :Y

7

Re: CC, lucht onderin

eerst had ik weideboter en nu heb ik gewoon margarine

Groetjes Mimi

8

Re: CC, lucht onderin

ik  heb het ook wel eens gehad ,
maar ik gebruik nu mix van fun cake en dan heb ik nergens last van
dus daar hou ik het maar bij

9

Re: CC, lucht onderin

ik  heb het ook wel eens gehad ,
maar ik gebruik nu mix van fun cake en dan heb ik nergens last van
dus daar hou ik het maar bij