1

Onderwerp: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

Ondertussen een gemummificeerd topic.

Ik heb een hele gave chocotaart gezien (eigenlijk 2) en wilde eigenlijk deze krullen namaken. Maar ik heb geen flauw idee hoe ik dat aan moet pakken. Het is me wel gelukt om chocoladedriehoeken te maken http://www.mijnalbum.nl/Foto-CV6ZUII7.jpg(choco smelten, even in de frigo en dan snijden).
http://www.mijnalbum.nl/Foto-T6PJBAYV.jpg
Maar met deze krullen weet ik niet goed hoe ik dat moet aanpakken. Wie weet het wel of heeft een idee? Alvast bedankt!!

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

2

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

misschien opbakpapier uitsmeren repen snijden en dan een beetje krullen/roesje van maken als het bijna hard is .

succes.
groetjes brigitta

groetjes brigitta
mijn blog:  http://thehighteastamper.blogspot.com/

3

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

Ja zoiets had ik ook in gedachten, maar dat lukt me niet, bakpapier blijft namelijk niet opgerold maar rolt weer terug. Of ik doe iets niet goed ;)

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

4

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

misschien iets van een potlodenwaaier maken en dan bakpapier erover en dan je chocolade?

tis maar een wilde ingeving.....

ben anders ook wel benieuwd naar DE oplossing....

greetsz

er is altijd wel een reden voor taart

5

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

met bakpapier gaat dat nogal moeilijk zijn denk ek, maar misschien met folie en onder de folie hier en daar bv een dikke stift of buisje leggen zodat je een golfeffect krijgt.. laten afkoelen en dan plastiek verwijderen..

Is maar een idee..

6

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

ik ga het even voor je opzoeken.
Ik heb de boeken 'banketbakken' van Wim van der Bijl (de boeken van de banketbakkersschool) en volgens mij stond het daar in. Ik kijk het ff na.

Mijn website: Presentaart

7 Laatst bewerkt door mascha (23-12-2007 23:37)

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

mmm, kan het niet vinden. Ik weet niet meer waar ik het dan had gezien.
Ik dacht dat het iets was van gesmolten choclade uitvegen op een plank (snijplank bijv). En als het bijna hard is met een plamuurmes (heet dat zo? Zo'n plat ding met handvat en een stuk metaal in een soort driehoek) een plak eraf 'schrapen'. Maar ja, zo krijg je 'echte' krullen. Ik weet het niet meer geloof ik, ik ga even nadenken.

[edit]
Nagedacht... Nee hoor, ik kon het gewoon niet hebben dat ik het niet meer wist (nooit gedaan overigens).
Heb je hier wat aan? http://www.callebaut.com/nl/2618

Mijn website: Presentaart

8 Laatst bewerkt door Carla (24-12-2007 00:04)

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

Er bestaat toch ook zoiets als modeleerchocolade? Zoiets heb ik wel eens voorbij zien komen op het forum volgens mij is dit het:

*klik hier*

en ook hier weer *klikken*

9

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

Ingredi

10

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

anke schreef:

Ingredi

Mijn website: Presentaart

11

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

Dit effect -'waaiers' van chocolade- kun je inderdaad maken met chocolate leather of hoe je het ook wilt noemen. Ik heb een boek van Mitch Turner waar dat instaat. Maar aan de foto te zien is dit 'gewone' chocolade...

Groetjes, Jozien.

Eigen taart is goud waard! ;)
Klik HIER voor mijn linksite allesovertaart.nl met how to's en HIER voor links van medebaksters!

12

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

Je kan wel een rond bakje nemen en daar een te groot bakpapiertje in doen. zo gaat de rand vanzelf waaieren omdat het er niet strak in past. Dan chocolade erin, eerst goed laten afkoelen, anders loopt alles naar de bodem.
Ik heb op die manier chocobakjes gemaakt en dat was heel leuk. Die bakjes kan je dan natuurlijk stuk maken om de plakken hiervoor te gebruiken.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

13

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

mascha schreef:

mmm, kan het niet vinden. Ik weet niet meer waar ik het dan had gezien.
Ik dacht dat het iets was van gesmolten choclade uitvegen op een plank (snijplank bijv). En als het bijna hard is met een plamuurmes (heet dat zo? Zo'n plat ding met handvat en een stuk metaal in een soort driehoek) een plak eraf 'schrapen'. Maar ja, zo krijg je 'echte' krullen. Ik weet het niet meer geloof ik, ik ga even nadenken.

[edit]
Nagedacht... Nee hoor, ik kon het gewoon niet hebben dat ik het niet meer wist (nooit gedaan overigens).
Heb je hier wat aan? http://www.callebaut.com/nl/2618

Deze krullen zijn ook mooi. Daar heb ik ook nog een voorbeeld van, maar zijn niet helemaal hetzelfde. Ik ga de manier van Kit proberen. Als ik tenminste denk dat ik weet wat een potloodwaaier is (wil je het me anders voor de zekerheid uitleggen :D?)

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

14

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

Jozien schreef:

Dit effect -'waaiers' van chocolade- kun je inderdaad maken met chocolate leather of hoe je het ook wilt noemen. Ik heb een boek van Mitch Turner waar dat instaat. Maar aan de foto te zien is dit 'gewone' chocolade...

Groetjes, Jozien.

Oh Jozien, staat in jouw boek ook hoe het moet?

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

15

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

Uitsmeren op plastic kaftpapier.
Ik heb wel eens een chocoladerand met witte chocoladestippen op plastic kaftpapier gemaakt: http://www.mijnalbum.nl/Foto-KLLGP6XX.jpg

Je kunt dat wel buigen om te laten golven.

16

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

Wauw dat zijn nog eens gave chocolade golven :) Ik zou gewoon proberen om je chocolade over een gegolft oppervlak te gieten!

17

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

heb gevonden hoe het moet.. je moet er gewoon bakpapier voor gebruiken.

Giet chocolade over bakpapier en strijk mooi gelijkmatig zodat het bakpapier bedekt is.  Dan kan je het papier vormen zoals je wil (door bijvoorbeeld de twee onderkanten naar elkaar toe te brengen, krijg je een soort waaiereffect) of je kan het op een gegolfd ondervlak leggen (bijvoorbeeld een golfplaat of door er dingen onder te leggen). 

Gewoon laten afkoelen en dan kan je de chocola makkelijk van het bakpapier halen. 

zeker ook eens checken: www.dobla.com  (daar staan ongelooflijke recepten op)

18 Laatst bewerkt door Marije (27-12-2007 11:03)

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

Kellyke schreef:

heb gevonden hoe het moet.. je moet er gewoon bakpapier voor gebruiken.

Giet chocolade over bakpapier en strijk mooi gelijkmatig zodat het bakpapier bedekt is.  Dan kan je het papier vormen zoals je wil (door bijvoorbeeld de twee onderkanten naar elkaar toe te brengen, krijg je een soort waaiereffect) of je kan het op een gegolfd ondervlak leggen (bijvoorbeeld een golfplaat of door er dingen onder te leggen). 

Gewoon laten afkoelen en dan kan je de chocola makkelijk van het bakpapier halen. 

zeker ook eens checken: www.dobla.com  (daar staan ongelooflijke recepten op)

Hele leuke site! En ik ga het zeker ook zo eens proberen. Heb inmiddels mijn kersttaart gepost en het maar bij de driehoeken gelaten. Misschien met pasen, dat is ook zo'n chocoladeperiode :9. Bedankt alemaal voor het meedenken!!

De Taartatelier en workshopruimte in Deventer, Zutphen, Apeldoorn en Raalte (Lettele, spanjaardsdijk 92B). http://www.zoetenzodeventer.nl. en  https://www.facebook.com/ZoetenZoDeventer

19

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

in de bakkrij legde we altijd een ijzeren plaat in de vriezer
dan als die goed koud is de choco er of smeren niet te dun
en dan net voor het hadr word met een plamuurmes of glaceer mes het er af schraapen
je moet het soms een paar keer oefenen voor dat je het te pakken hebt
en je moet wel snel werken

Met de kennis van nu, had ik het toen anders gedaan :)

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

Als je de warme chocolade op een glazen plaat giet kun je het afschrapen!

21

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

en weer een dooie koe uit de sloot (topic dateert van 2007 :D)

Alles goed???? nee 3 fout

22 Laatst bewerkt door marjolein_gravesteijn (10-11-2012 16:46)

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

ik heb een ideetje weet niet of het werkt had ik wel eens op 24kichen gezien en dan een plastic insteekhoes op een bord leggen en de chocolade erop gieten en dan nog een insteekhoes erop leggen want de chocolade neemt de glans zeg maar op en dan laten stollen en dan met een lepel eraf schrapen

ik ga het zo meteen proberen en kijken of het een beetje mooie krullen worden

liefs Marjolein

23

Re: chocolade krullen maken..wie kan me helpen?

Wat je vergeet is dat je de chocolade moet tableren voordat je krullen of wat dan ook ervan kunt maken.
En je hebt het beste een marmeren plaat nodig.
Zoek op YT chocolade tableren, en je vind er alles over met diverse afwerkingen zoals krullen.
Hier op het forum is er ook al genoeg over geweest, zoekfunctie met tableren gebruiken.
En anders, chocolade krullen zijn kant en klaar te koop in de horeca super ( Hanos/Sligro)
Succes

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

Berichten [ 23 ]

Pagina's 1

Log eerst in inloggen or registreren om te reageren

DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » chocolade krullen maken..wie kan me helpen?