1

Onderwerp: Vraagje over fondant

Hallo,

Ik ben nieuw hier en zal vast een vraag stellen die al vaker is gesteld.
Maar ik had een vraagje over fondant. Ik wel een keer een taart met een grote strik. Nou had ik begrepen dat je doe beter een paar dagen van te voren kan maken zodat het uit kan harden. Dit betekent dus dat de strik alleen voor decoratie is?! Neem aan dat als het hard is niet te eten is.

Gr Linda

2

Re: Vraagje over fondant

Hard fondant is wel eetbaar. Zelf vind ik het niet zo lekker, mijn kinderen daarin tegen.....

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie

3

Re: Vraagje over fondant

Oke, ben echt nog een groentje :D. Heb vorige week mn eerste taart gemaakt en heb de smaak nu goed te pakken. Weet alleen niet wat beter is om te gebruiken, fondant of marsepein! Denk ook een kwestie van uitproberen!

4

Re: Vraagje over fondant

Het bekleden van een taart kan met zowel marsepein als fondant. Ik vraag altijd wat de ontvanger lekkerder vindt.

Decoratie kan niet altijd van marsepein gemaakt worden, voor een lussenstrik hard marsepein niet genoeg uit en dan heb je instortingsgevaar.

Verder vind ik dat je met fondant mooiere kleuren kunt maken. Maar zwart en rood zijn niet te doen van fondant, dat koop ik dan voorgekleurd of ik gebruik marsepein.

En zo zijn er meer dingen en er zijn ook nog persoonlijke voorkeuren, al doende kom je er vast achter.

Wil je me volgen op Facebook, like dan https://www.facebook.com/zoetzwolle
Groetjes Annemarie