1

Onderwerp: Slagroom en/of botercreme

Hai, ik wil graag een taart maken en ik zit te twijfelen of ik hem zou vullen en bekleden met slagroom of met botercreme. Want van slagroom word marsepein plakkerig en zacht, maar botercreme is lastiger te maken. Dus ik dacht: ik vul hem met slagroom en doe onder de marsepein botercreme. Maar zou dit wel lekker smaken? Heeft iemand hier misschien ervaring mee?
Ik vind het beidde namelijk verrukkelijk dus zo kwam ik erop  :9

2

Re: Slagroom en/of botercreme

Jaa hoor heerlijk!! Wat ik altijd doe (als ik dit gebruik) is jam met slagroom als vulling en botercreme als afwerking. Je zou ook ganache kunnen gebruiken! Maar slagroom als afwerking werkt bij mij nooit tenzij je het dezelfde dag nog opeet, maar wordt sowieso minder mooi etc :)

Re: Slagroom en/of botercreme

Bedankt! Ik had inderdaad ook al gedacht aan aardbeien of bramenjam door de slagroom te doen.

4

Re: Slagroom en/of botercreme

deze taarten zijn bekleed/afgewerkt met gekleurde slagroom.....

http://www.mijnalbum.nl/Foto-D4B8VDOE-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-37GD4OS8-D.jpg

5

Re: Slagroom en/of botercreme

Slagroom kan je wel veel minder lang bewaren dan botercreme, 1 dag maar nl...

6

Re: Slagroom en/of botercreme

1 regel: je smeer altijd!!!! af met botercreme, in slagroom zit veel te vel vocht waardoor je taart gaat smelten ;) en dat zou heeel zonde zijn!

7

Re: Slagroom en/of botercreme

Onzin, als je goede kwaliteit stevige slagroom hebt en de marsepein is van goeie kwaliteit gebeurt er niks met je marsepein.