Onderwerp: Spoedvraagje; alsnog slagroom verstevigen
Ik ben bezig met een taart te maken.
Als vulling heb ik slagroom met klopfix, yoghurt erdoor en bountys in stukjes erdoor.
Het staat al een paar uur in de koelkast, maar ik vind het mengsel niet stevig genoeg als vulling te gebruiken.
Kan ik iets doen zodat hij alsnog steviger wordt?
Misschien ananassap warm maken en wat gelatineblaadjes toevoegen? en dan door het roommengsel spatelen? Of ben ik daar nu te laat mee?
Zo ja, welke hoeveelheden moet ik dan nog gebruiken?
Ik heb nu 250ml slagroom/500ml yoghurt/1 zakje klopfix gebruikt.
Straks moet er nog heel goed uitgelekte ananas door. Hopelijk wordt het dan niet weer natter (ananas staat de hele dag al in stukjes gesneden in een theedoek te drogen.)
graag snel hulp, want ik moet m'n taart vandaag gevuld en afgesmeerd hebben.
alvast bedankt.