1

Onderwerp: Icing rechtstreeks op cake?

De broer van mijn vriend heeft gevraagt of ik een taart wil maken met fondant rozen en groen maar zonder een ondergrond van fondant.

Dus hij wil een caken, met een laagje poedersuiker en dan daarop rechtstreeks de glazuur spuiten en de rozen in het glazuur plakken.

Is dit mogelijk? En zo ja, geeft het dan ook wel een geslaagd (lees mooi) effect?

Alvast bedankt :)

Kunst zit hem in kleine dingen ^^

2

Re: Icing rechtstreeks op cake?

een laagje poedersuiker blijft niet op je cake zitten dat trekt er zo in.
Bedoel je afsmeren met Royal Icing?
Dan moet je de cake eerst abricoteren en een beetje glycerine door je icing roeren.
je kunt de cake ook  afsmeren met een dun laagje botercrème

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

3

Re: Icing rechtstreeks op cake?

Nee, ik bedoel niet afsmeren, dat wil hij niet.
Ik bedoel lijntjes glazuur niet op fondant of iets maar rechtstreeks op cake. Trekt dat er niet ook in?

Maar poedersuiker is dus geen goed idee.... Dan moet ik daar iets anders voor verzinnen, heeft iemand een ander idee?

Kunst zit hem in kleine dingen ^^

Re: Icing rechtstreeks op cake?

Die lijntjes blijven niet zitten op cake... Je kunt wel losse decoratie maken en die op de cake leggen.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Icing rechtstreeks op cake?

Bedankt beide :)
Ik weet nu wat ik moet gaan doen.

Kunst zit hem in kleine dingen ^^