1

Onderwerp: speculaasmix

ik wou speculaas maken, (recept Hasseltse speculaas van de koekjesfee) maar ik zit zonder donkerij kandijsuiker.
Ik kan dat morgen natuurlijk gaan kopen.
Maar het probleem dat ik - volgens het recept- het deeg 24u in de koelkast moet laten liggen en ik wou namiddag de speculaaskoekjes maken.

Dus mijn vraag: als ik een of andere mix koop, moet die ook zolang rusten?

Groetjes,
Vivke

2

Re: speculaasmix

Dat hoeft niet perse hoor, maar de speculaas schijnt er beter door te gaan smaken omdat de kruiden intrekken. Ik bak het weleens meteen en ook dan ruikt het heerlijk in huis en smaakt het net zo. Ik zou het deeg gewoon maken vandaag en dan een uurtje in de koelkast en hup, bakken.

Tieneke

3

Re: speculaasmix

bedankt!
ik ga gauw kandijsuiker halen in de buurtwinkel, mijn deeg maken en dan op mijn gemak gaan shoppen, dan kan het toch een uurtje of 2-3 rusten

Groetjes,
Vivke