1

Onderwerp: vraag betreft eieren

Mijn man heeft de verkeerde eieren meegenomen.
Hij heeft L meegenomen ipv M.
Hoe bereken ik dat nu met deegmaken?

Iemand een idee

Re: vraag betreft eieren

Hoi,

Je kunt het beste even 1 ei wegen en kijken wat je per ei kwijt bent.
Een M ei weegt ongeveer 55 gram.

3

Re: vraag betreft eieren

Links in de balkjes zie je "tabellen" staan. Daar staan de eieren in grammen weergegeven. Tenminste als je met mix werkt.

4

Re: vraag betreft eieren

je kunt met bakken het beste altijd wegen is t meest nauwkeurig want de eieren verschillen nogal eens in gewicht
bij koken is t niet erg een paar gram meer of minder maar bij bakken kan het veel uitmaken op t eind resultaat

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

5

Re: vraag betreft eieren

Ronde vormen FunCakes Biscuitmix
Maat (cm doorsnede)
    15     16     18     20     22     24     25     26     28     30     35
Biscuitmix (gram)
    115     130     160     200     240     290     315     340     390     450     615
Ei (gram)
    85     100     125     155     190     225     240     260     305     350     475
Water (gram=ml)
    12     13     16     20     25     30     32     35     40     45     62
Marsepein/Rolfondant (gram)
    325     350     400     450     525     575     600     650     700     775     975
Aantal stukjes     6     7     9     11     13     15     17     18     21     24     33

Dit is de tabel die ik dus ook gebruik.
Ik heb ronde vorm van 22 cm doorsnede daar moeten dus 4 eieren in van M. Maar als ik L eieren erin doe kom ik op 180 gr dus te weinig en 4 eieren word 240grdus teveel.
idd m ei= 55gr met dop  l ei= 65 gr met dop

6 Laatst bewerkt door Esther68 (02-11-2012 12:05)

Re: vraag betreft eieren

Ik weeg mijn eieren altijd  :Y . Meestal gebruik ik de M en L door elkaar zodat ik op het juist gewicht kom. Doordat ik dit al lang doe kom ik meestal precies op het gewicht uit wat in de tabellen staat  :Y
Wanneer ik er erg naast zit dan gebruik ik soms gewoon meer/minder mix...
Ik heb ooit een rekensommetje voor mezelf gemaakt. Als ik bv 100 gr ei heb doe ik dit x 1.28 = 128 mix. Dit komt vrij nauwkeurig uit.

7

Re: vraag betreft eieren

Ik heb nog een hoop te leren, lees ik.
Ik gooide gewoon 3-4-5-6- eieren erbij als het recept dat aangaf............... :o
Ik ga maar beter opletten :Y  :lol:

8

Re: vraag betreft eieren

Ik volg een bakkersopleiding en wij gebruiken de volgende standaard: tenzij in het recept uitdrukkelijk anders staat aangegeven bedoelt men met een ei steeds een medium ei = 50g (zonder de schil) = 20g eigeel + 30g eiwit.

Wij wegen de eieren steeds af, net zoals vloeistoffen trouwens, omdat dat ook nauwkeuriger is als met een maatbeker.

9

Re: vraag betreft eieren

Ik heb wel eens een taart gebakken met een ganzenei! Die zijn echt wel heeeeeeeel XXXXXL kan ik je melden  :lol:  :lol:  :lol:

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: vraag betreft eieren

ik doe altijd ongeveer het gewicht van wat ze aangeven. als het maar een klein beetje meer is dan wordt je taart gewoon wat luchtiger.

kijk ook eens op mijn website en laat een berichtje achter: http://miggels-taart.webklik.nl/page/homepage. Dank je wel.