Onderwerp: vraag betreft eieren
Mijn man heeft de verkeerde eieren meegenomen.
Hij heeft L meegenomen ipv M.
Hoe bereken ik dat nu met deegmaken?
Iemand een idee
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » vraag betreft eieren
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
Mijn man heeft de verkeerde eieren meegenomen.
Hij heeft L meegenomen ipv M.
Hoe bereken ik dat nu met deegmaken?
Iemand een idee
Hoi,
Je kunt het beste even 1 ei wegen en kijken wat je per ei kwijt bent.
Een M ei weegt ongeveer 55 gram.
Links in de balkjes zie je "tabellen" staan. Daar staan de eieren in grammen weergegeven. Tenminste als je met mix werkt.
je kunt met bakken het beste altijd wegen is t meest nauwkeurig want de eieren verschillen nogal eens in gewicht
bij koken is t niet erg een paar gram meer of minder maar bij bakken kan het veel uitmaken op t eind resultaat
Ronde vormen FunCakes Biscuitmix
Maat (cm doorsnede)
15 16 18 20 22 24 25 26 28 30 35
Biscuitmix (gram)
115 130 160 200 240 290 315 340 390 450 615
Ei (gram)
85 100 125 155 190 225 240 260 305 350 475
Water (gram=ml)
12 13 16 20 25 30 32 35 40 45 62
Marsepein/Rolfondant (gram)
325 350 400 450 525 575 600 650 700 775 975
Aantal stukjes 6 7 9 11 13 15 17 18 21 24 33
Dit is de tabel die ik dus ook gebruik.
Ik heb ronde vorm van 22 cm doorsnede daar moeten dus 4 eieren in van M. Maar als ik L eieren erin doe kom ik op 180 gr dus te weinig en 4 eieren word 240grdus teveel.
idd m ei= 55gr met dop l ei= 65 gr met dop
Ik weeg mijn eieren altijd . Meestal gebruik ik de M en L door elkaar zodat ik op het juist gewicht kom. Doordat ik dit al lang doe kom ik meestal precies op het gewicht uit wat in de tabellen staat
Wanneer ik er erg naast zit dan gebruik ik soms gewoon meer/minder mix...
Ik heb ooit een rekensommetje voor mezelf gemaakt. Als ik bv 100 gr ei heb doe ik dit x 1.28 = 128 mix. Dit komt vrij nauwkeurig uit.
Ik heb nog een hoop te leren, lees ik.
Ik gooide gewoon 3-4-5-6- eieren erbij als het recept dat aangaf...............
Ik ga maar beter opletten
Ik volg een bakkersopleiding en wij gebruiken de volgende standaard: tenzij in het recept uitdrukkelijk anders staat aangegeven bedoelt men met een ei steeds een medium ei = 50g (zonder de schil) = 20g eigeel + 30g eiwit.
Wij wegen de eieren steeds af, net zoals vloeistoffen trouwens, omdat dat ook nauwkeuriger is als met een maatbeker.
Ik heb wel eens een taart gebakken met een ganzenei! Die zijn echt wel heeeeeeeel XXXXXL kan ik je melden
ik doe altijd ongeveer het gewicht van wat ze aangeven. als het maar een klein beetje meer is dan wordt je taart gewoon wat luchtiger.
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » vraag betreft eieren
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.