Onderwerp: Decoraties trekken marsepeinen bekleding naar beneden
Hallo mede-forummers,
Mijn eerste bericht op dit forum en ben erg benieuwd naar jullie reacties. (Geweldig trouwens dat we elkaar hier kunnen treffen, want in mijn vriendenkring ben ik de enige met een 'taartenfetish')
Het volgende is gebeurd: Ik heb mijn eerste pip-stapeltaart gemaakt, waar ik overigens erg tevreden over was. Op het bovenste taartje had ik aan de zijkant 'gehoekte' vlinders bevestigd (gemaakt van fondant met tylose en bevestigd met royal icing.) Nou had ik al moeite om ze bevestigd te krijgen, dus moest ik een paar vlinders stutten tijdens het drogen van de icing. Toen ik de taart vanmorgen uit de koelkasts haalde (ik had hem ingepakt in huishoudfolie, omdat hij te hoog was voor een plastic bewaardoos of een kartonnen taartdoos) zag ik dat een aantal vlinders wat naar beneden gezakt was en daardoor kleine scheurtjes in het marsepein had getrokken. Daarnaast waren er in het marsepein op een aantal plekjes ook wat bobbels/ luchtbellen ontstaan. Allemaal niet erg (en gelukkig aan de achterkant van de taart). Mijn vraag: Waar is het precies fout gegaan?
- Ik ben er inmiddels achter dat ik een taart nooit in folie in mag pakken en dan in de koelkast plaatsen omdat hij dan niet kan ademen/ zijn vocht niet kwijt kan.
- Waren de decoraties te zwaar? Had ik de vlinders dunner uit moeten rollen? Of had ik ze van gumpaste moeten maken?
- Had ik met deze decoratievlinders beter voor een bekleding met fondant kunnen kiezen?
- Had ik de vlinders er pas last minute op moeten doen?
Ik hoor het graag van jullie. Alvast dank voor de moeite om te antwoorden