1

Onderwerp: bij het aansnijden bovenste laag valt eraf...

Wie weet wat ik fout doe...

ik snij een biscuittaart, van 4 cm, in 2 gedeelte. Hier tussen vul ik het met slagroom en sukjes amandelschaafjes.
En bekleden met fondant of slagroom.

Steeds al ik mijn taart aansnijdt en op het bordje wil leggen valt de bovenste gedeelte steeds af. Het lijkt wel alsof het slagroom niet blijft plakken.

Ik druk hem wel steeds heel stevig aan, naar mijn idee....

wie weet hoe dit kan gebueren...?

2

Re: bij het aansnijden bovenste laag valt eraf...

dus als ik het goed begrijp heb je een heel laag taartje. vulling ertussen, en fondant erover.
heb je de fondant vastgeplakt aan je taart met botercreme?

hoe bedoel je dat het gedeelte eraf valt? dus de hele bovenste helft van je taart?

misschien eens een dubbele vulling proberen? dus op je onderste laag een laagje jam, daarop de slagroom, en op de onderkant van de bovenste laag ook een laagje jam. die leg je dan weer op de slagroom.

geeft gelijk ook veel meer smaak denk ik dan alleen slagroom met amandelsnippers.

3

Re: bij het aansnijden bovenste laag valt eraf...

Doe je de amandel over de slagroom? Want daar plakt dat biscuit niet aan en dan valt je bovenste laag biscuit eraf bij het snijden.

Ik denk slagroom/schaafsel/slagroom doen en dan gaat het wel goed :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

4

Re: bij het aansnijden bovenste laag valt eraf...

je kunt ook de amandelschaafsel even in de koekenpan bakken, af laten koelen en door de slagroom roeren: hmmm,  krijg je een heerlijke smaak van.
en dan blijft ie zeker wel plakken :Y