1 Laatst bewerkt door desireevd85 (25-10-2012 20:50)

Onderwerp: Appeltaart en slagroomtaart

Ik heb 2 vraagjes.
Kan ik appeltaart die nog niet afgebakken is invriezen?

De slagroom die op een slagroomtaart zit is meestal wat steviger. Weet iemand hoe ik dat maak?

2

Re: Appeltaart en slagroomtaart

De appeltaart zou ikniet riskeren, na het ontdooien loopt het meeste vocht van de appels denk ik in het deeg. Ben bang dat je dan zo'n kleffe taart krijgt.

De slagroom gewoon een zakje klopfix erdoor doen.

Groetjes Yvon

3

Re: Appeltaart en slagroomtaart

kan wel hoor rustig in koeling laten ontdooien en dan afbakken

zou wel wat cake of koekkruimels onder de appels doen

vers is natuurlijk t allerlekkerst

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

4

Re: Appeltaart en slagroomtaart

Kan ik de kloffix gewoon in de supermarkt kopen?

Appeltaart wilde ik al voor maken. Kan dan misschien beter de appels schillen en dan in vriezen. Vind de appels schillen het meeste werk.

5 Laatst bewerkt door ireen123 (26-10-2012 09:09)

Re: Appeltaart en slagroomtaart

ik zou ook mascarpone door de slagroom roeren ( nog in de reclame bij Lidl)

Ik bak en kook, gluten en tarwevrij

Re: Appeltaart en slagroomtaart

klopfix kun je inderdaad zo in de supermarkt kopen > dr. oetker

7

Re: Appeltaart en slagroomtaart

Ik zou de appeltaart gewoon bakken en dan invriezen, kan prima.

8

Re: Appeltaart en slagroomtaart

Ik zou inderdaad ook gewoon de appeltaart gebakken invriezen, en misschien na het ontdooien nog even weer "oppiepen" in de oven. (even opwarmen op lage temperatuur). Voor de slagroom zou ik aangevette slagroom(is dus inderdaad met mascarpone) nemen. Recept staat hier links bij de recepten.

9

Re: Appeltaart en slagroomtaart

Bedankt voor de tips. Ik ga er mee aan de slag.
Slagroomtaart is voor mijn zoontje. Die word in januari 1 jaar, maar ik moet natuurlijk wel al van te voren oefenen.