1

Onderwerp: Hoe wordt mijn (boter)koek zachter en cake luchtiger?

Wie kan mij vertellen wat boterkoek zachter maakt en cake luchtiger. Ik gebruik geen bakpoeder en alleen natuurlijke ingrediënten. Toch wordt vaak mijn boterkoek vrij 'droog', ik zou graag willen dat het boterzacht wordt. En cake wordt ook vaak vrij droog. Wie heeft tips? Meer boter, meer ei, meer suiker?

2

Re: Hoe wordt mijn (boter)koek zachter en cake luchtiger?

eh, minder lang in de oven?

Boterkoek mag wat plakkerig zijn, vind het zelf altijd moeilijk in te schatten :Y .
En je cake eerder 'prikken'dan de opgegeven tijd. Dan kan je m korte tijd langer doen (doe ik met mn biscuits ook, na 40 of 45 min prikken en dan naar gelang de gaarheid 5 of 2 min of zo).

succes

groetjes Anneke, www.taartspeciaal.nl

Re: Hoe wordt mijn (boter)koek zachter en cake luchtiger?

Wat zijn de recepten.
Teveel bloem of te lang bakken (verkeerde temperatuur) is meestal de oorzaak

Als je zondigt zondig dan lekker

4

Re: Hoe wordt mijn (boter)koek zachter en cake luchtiger?

Of te lang mengen...

5

Re: Hoe wordt mijn (boter)koek zachter en cake luchtiger?

in boterkoek idd geen ei doen. maar wat is je recept? te weinig boter kan het ook droger maken.

voor cake denk ik al gauw aan een eitje extra. en lekker lang mixen!

If life gives you lemons, make lemoncurd.

6

Re: Hoe wordt mijn (boter)koek zachter en cake luchtiger?

Mirjam5 schreef:

in boterkoek idd geen ei doen. maar wat is je recept? te weinig boter kan het ook droger maken.

voor cake denk ik al gauw aan een eitje extra. en lekker lang mixen!

:nooo

Cakebeslag moet je juist zo kort mogelijk mixen..

7

Re: Hoe wordt mijn (boter)koek zachter en cake luchtiger?

Biggeltaart schreef:
Mirjam5 schreef:

in boterkoek idd geen ei doen. maar wat is je recept? te weinig boter kan het ook droger maken.

voor cake denk ik al gauw aan een eitje extra. en lekker lang mixen!

:nooo

Cakebeslag moet je juist zo kort mogelijk mixen..

nee hoor, boter en suiker zeker 10 min. mixen, daarna eieren er door en weer 10 min. Alleen als je bloem erdoor zit moet je idd niet meer mixen.

En dan hangt alles er ook nog weer van af welk cakerecept je gebruikt. :+

If life gives you lemons, make lemoncurd.

8

Re: Hoe wordt mijn (boter)koek zachter en cake luchtiger?

Na je eieren moet je stoppen met mixen. een voor een erin tot ze opgenomen zijn en dan je bloem doorspatelen. Anders gaat je cake wild bakken en zit er teveel lucht in

9

Re: Hoe wordt mijn (boter)koek zachter en cake luchtiger?

Mirjam5 schreef:
Biggeltaart schreef:
Mirjam5 schreef:

in boterkoek idd geen ei doen. maar wat is je recept? te weinig boter kan het ook droger maken.

voor cake denk ik al gauw aan een eitje extra. en lekker lang mixen!

:nooo

Cakebeslag moet je juist zo kort mogelijk mixen..

nee hoor, boter en suiker zeker 10 min. mixen, daarna eieren er door en weer 10 min. Alleen als je bloem erdoor zit moet je idd niet meer mixen.

En dan hangt alles er ook nog weer van af welk cakerecept je gebruikt. :+

ben ik blij dat ik altijd voor de snelle versie ga  :Y