Ik heb het recept, de cake is inderdaad heerlijk
Appel-Stroopcake van Jamie Oliver
12 personen
• 250g bloem
• 1tl gemalen kaneel
• ½tl gemalen kruidnagel
• 2 el stroop
• 150g lichtbruine basterdsuiker
• 2 eieren, op kamertemperatuur
• 150ml olijfolie
• 1tl bakpoeder
• 1tl zuiveringszout
• Stuk gemberwortel van 3 cm, geschild en fijn geraspt
• 3 moesappels, geschild, in blokjes
• Boter
Honing-boterlaagje
• 125g boter, op kamertemperatuur
• 5 el honing
• Kleine hand amandelen, grof gehakt
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Zeef de bloem met de kaneel en kruidnagel boven een kom
2. Meng in een kom de stroop, suiker, eieren en olie. Voeg het bloemmengsel, bakpoeder en zuiveringszout toe. Schep de gember en de appel erdoor
3. Vet een broodbakblik in met boter en giet het beslag erin. Strijk de bovenkant glad. Bak de cake in 1 uur, tot een prikker die je in het dikste deel steekt er schoon uitkomt. Dek af met alufolie als hij te snel bruin wordt. Haal de cake uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen in de vorm. Keer hem op een rooster en laat hem helemaal afkoelen.
4. Mix boter en honing tot een romig mengsel. Verdeel dit over de cake en bestrooi met amandelen. Lekker met een kop thee
Groetjes Naomi