1

Onderwerp: eetbare bloemen

Ik wil graag mijn volgende taartje bezaaien met bl;oemtjes in allerlei soorten en maten. Ben de afgelopen dagen druk aan het lezen geweest hoe ik die allemaal zou kunnen maken.
Nu lees ik steeds dat je ze moet laten drogen en tylose moet gebruiken, maar als ze zo hard worden, zijn ze dan nog wel eetbaar?
Zou zo zonde zijn als de hele bovenkant van mijn taart niet eetbaar is.

Re: eetbare bloemen

Waarom zouden de bloemetjes niet meer eetbaar zijn? Zuurtjes, tic-tacs en pepermuntjes zijn toch ook eetbaar?
Het is alleen wel zo dat fondant met veel tylose minder lekker smaakt, maar als je je bloemetjes goed dun maakt zal dat ook niet zo overheersend zijn.
Je kunt eventueel ook je bloemetjes maken van een mengsel van fondant en satin ice gum paste. Die gum paste smaakt namelijk wel lekker :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: eetbare bloemen

voor de kleine bloemetjes hoef je ook niet perse gumpaste of tylose te gebruiken, als je ze een paar dagen/week eerder maakt en aan de lucht laat drogen zijn ze ook hard, bij grotere bloemen zou ik dit echter doen zoals suuz het heeft beschreven met de satin icee en fondant, die smaakt idd gewoon lekker ;)

gr lon

4

Re: eetbare bloemen

ik gebruikt ook geen tylose,gumpaste of fondant en laten drogen vakker in vorpjes voor bloemen om mooi krijgen.

en ind harde snoepjes eten wij ook dus bloemen kan ook haha