1

Onderwerp: Boomstam bekleden, geen fondant

Hallo allemaal

Ik ben nieuw op het forum. Ik kijk al een tijdje mee en ben erg onder de indruk van jullie mooie creaties. Soms echte kunstwerkjes!
Mijn ervaring is zeer gering, een taartje of 2 heb ik al wel eens gebakken en bekleed met fondant.  Maar elk begin is moeilijk, zeg ik tegen mezelf, als ik het resultaat dan bekijk. Maar ik ben niet van plan om op te geven.
Ik had een vraagje over bekleden van een cake/biscuit. Ik had graag een liggende boomstam met kaboutertjes gemaakt voor de verjaardag van mijn dochter (5 jaar). Het probleem is dat zij fondant of marsepein niet zo lekker vindt. Hoe kan ik de cake toch bekleden dat het lijkt op de schors van een boom en bovendien nog lekker is ook?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

2

Re: Boomstam bekleden, geen fondant

Ganache! Heerlijk om te eten en makkelijk om mee te werken.

3

Re: Boomstam bekleden, geen fondant

mokkacreme. of gekleurde botercreme.

4

Re: Boomstam bekleden, geen fondant

Of chocoladebuttercream van de website van wilton, schijnt heel lekker te zijn en is mooi bruin.

Tieneke

5

Re: Boomstam bekleden, geen fondant

Met aangevette slagroom kan het ook. Eventueel op kleur gebracht.
Maar moccacrème lijkt me ook wel lekker in deze.

Dat is toch een TAART waard!